TRANSFERUURTJE: Suárez en cash, Messi-collecte, Advocaat-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: Suárez en cash, Messi-collecte, Advocaat-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De nieuwe oefenmeester van FC Barcelona Ronald Koeman wil maar wat graag aan de slag gaan met Donny van de Beek in het Camp Nou-stadion. Het probleem is alleen dat Ajax te veel vraagt voor zijn middenvelder: maar liefst 55 miljoen euro. El Mundo Deportivo maakt op zondagochtend een simpel optelsommetje en stelt dat Luis Suárez wel eens de sleutel kan zijn tot een deal. In Amsterdam hoopt men immers op een weerzien met de Uruguayaan, die nog vastligt in Catalonië tot medio 2021 (met een optie voor nóg een seizoen) waardoor hij toch een bepaalde transferwaarde vertegenwoordigt. Het bovengenoemde dagblad denkt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars wel te overtuigen is met een bod van 20 miljoen euro plus Suárez op Van de Beek. Maar dan moet de ervaren goalgetter natuurlijk wel openstaan voor een vertrek.

Quincy Promes wordt de laatste tijd veelvuldig aan een transfer van Ajax naar Arsenal gelinkt, tot grote verbazing van de aanvaller zelf. Die heeft het namelijk uitstekend naar zijn zin in de Johan Cruijff ArenA en wil helemaal niet vertrekken. In een interview met de NOS reageert hij: “Dat is een gerucht, daar kan ik niet op ingaan. Ik ben verbaasd over de interesse. Ik ben hier net een jaar. Iedereen weet dat ik hier gelukkig ben, ik sta niet te springen om weg te gaan.” Er is een behoorlijk grote kans dat Donny van de Beek, André Onana en Nicolás Tagliafico nog vertrekken uit Amsterdam. Promes hoopt echter op een stuntje: “Spelers zullen nu twee keer nadenken als er een andere club komt. Wij spelen Champions League, dus je ruilt Ajax niet zomaar in. Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen, daar praten we onderling niet veel over.”Het is inmiddels wel algemeen bekend dat oefenmeester Dick Advocaat gruwelt van een mogelijke transfer van Feyenoord-sterkhouder Marcos Senesi. Het Italiaanse Napoli heeft daar echter totaal geen boodschap aan en is geïnteresseerd. Dat is in ieder geval wat ‘transferexpert’ Ciro Venerato van het medium RAI meldt. In het San Paolo-stadion bereidt men zich voor op een vertrek van Kalidou Koulibaly, die de nieuwe topaanwinst van het Manchester City van coach Josep Guardiola moet worden. Gabriel dos Santos Magalhães van Lille OSC zou hem gaan vervangen in Napels, maar heeft naar verluidt voor een transfer naar Arsenal ter waarde van 30 miljoen euro gekozen. En dus is het een goede mogelijkheid dat voorzitter Aurelio De Laurentiis binnenkort bij De Kuip aanklopt.

PSV heeft tot nog toe helemaal niets gedaan op de transfermarkt, maar volgens oefenmeester Roger Schmidt komt daar zeer binnenkort verandering in. De supporters van de Eindhovenaren kunnen in ieder geval snel nieuws verwachten. Over het uitblijven van versterkingen zegt hij tegen het Algemeen Dagblad: “We werken er hard aan en willen onze ploeg versterken met spelers die ons beter maken en de huidige groep concurrentie geven. Voor nu focussen we ons op de spelers die er zijn en ze doen het goed.” Op zaterdag verloor PSV met 1-2 van Eintracht Frankfurt in een oefenpotje. Maar… wanneer komen die transfers nou? “We zijn zelfverzekerd dat we bij de start van het seizoen onze selectie compleet hebben. De komende dagen of weken zal er nieuws komen, maar zolang er nog geen contracten zijn getekend kunnen we weinig zeggen.”

Buitenland:

Had je een tijdje geleden voorspeld dat Lionel Messi van FC Barcelona naar Internazionale zou transfereren, dan had menig voetbalkenner je hoogstwaarschijnlijk voor gek verklaard. Toch speelt er nu iets, aldus het dagblad Sport. De Catalanen verloren onlangs met 8-2 van Bayern München in de Champions League en toen is er iets geknapt bij de Argentijnse superster, die zichzelf eerder ziet vertrekken uit het Camp Nou-stadion dan dat hij blijft. En dat hoef je eigenaar Steven Zhang van Inter natuurlijk niet twee keer te vertellen. De sterke man achter het miljardenbedrijf Suning is volgens de laatste geruchten hard bezig om een deal mogelijk te maken. Hij zou bijvoorbeeld al contact hebben gezocht met meerdere vermogende investeerders en bedrijven uit zijn vaderland China, die een transfer mogelijk zouden kunnen maken.

Donny van de Beek wordt volop aan een transfer naar FC Barcelona gelinkt, maar het is de vraag hoe graag oefenmeester Ronald Koeman hem wil hebben. Volgens Sport heeft de coach drie prioriteitsaankopen aangewezen en de Ajacied zit daar niet bij. Het dagblad schrijft op zondagmorgen dat de Zaandammer zich allereerst op de komst van een nieuwe spits richt, die Luis Suárez moet vervangen. Lautaro Martínez moet de overstap maken van Internazionale naar Catalonië en Barça zou 65 miljoen euro plus een speler (Júnior Firpo, Jordi Alba, Nélson Semedo of Emerson) overhebben voor zijn doelwit. Daarnaast hoopt Koeman naar verluidt op de komst van José Gayà, die de nieuwe linksback zou moeten worden in het Camp Nou-stadion. Of de Spanjaard ook daadwerkelijk naar Barça komt is nog maar de vraag, want Valencia wijst naar de vastgestelde transfersom in zijn contract ter waarde van 50 miljoen euro. Als laatste weten we dat Barcelona al een officieel bod van 10 miljoen euro uitgebracht heeft op Eric García van Manchester City. De Citizens hebben volgens Sport ‘nee’ gezegd, maar de partijen blijven met elkaar in gesprek.

Suárez plus twintig miljoen voor Van de Beek?

  • Mooi bod
  • Niet genoeg
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
7+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
24+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
11+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
29+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
210+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
81+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
182+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
72+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
666+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
149+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
316+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
706+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
190+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
326+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie