TRANSFERUURTJE: Suárez-nieuws, Koeman-paniek en Ajax-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Suárez-nieuws, Koeman-paniek en Ajax-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zou toch wel een stuntje zijn als André Onana ook na deze zomer nog het doel van Ajax verdedigt. En het is geen geheim dat de keeper uit Kameroen vriendschappelijk omgaat met algemeen directeur Edwin van der Sar, die misschien wel wat druk kan uitoefenen… Probeert hij de goalie te verleiden om in de Johan Cruijff ArenA te blijven? In gesprek met Voetbal International zegt Van der Sar: “Nu staat dat op een laag pitje, want ik mag niet te dicht in de buurt komen van de jongens, maar dat probeer ik zeker. Ik ben verantwoordelijk voor Ajax. Ik draag André een warm hart toe en weet zeker dat hij de top van Europa gaat halen, maar als daar even geen plek vrij is, dan is een jaar Champions League spelen en zorgen dat je weer kampioen wordt, bijvoorbeeld als keeper met de minste tegengoals, ook een mooie doelstelling. Dat zou best een mooie opsteker kunnen zijn voor hem om toch langer te blijven. En dat geldt ook voor anderen.”

Luis Suárez staat tóch open voor een vertrek bij FC Barcelona. Dat wordt duidelijk uit een onthullend interview dat de Uruguayaan afgegeven heeft aan de Spaanse krant El País. En dat is natuurlijk koren op de molen van het geïnteresseerde Ajax. Het allerliefste wil de spits echter actief blijven in Camp Nou: “Ik wil blijven bijdragen wat ik kan. Sinds mijn komst heb ik de onvoorwaardelijke steun gevoeld van alles en iedereen bij Barça en dat geeft me de kracht om verder te gaan.” Een rol als pinch-hitter wijst Suárez niet bij voorbaat af: “Nee, als de nieuwe coach (Ronald Koeman, red.) een extra spits haalt, dan vind ik dat alleen maar goed. Iedereen wordt beter van een gezonde concurrentiestrijd en ik vind het helemaal niet erg om op de bank te beginnen.” Een tijdje geleden kwam voorzitter Josep Maria Bartomeu echter op de proppen met een rijtje namen van spelers die absoluut niet mogen vertrekken, zoals Frenkie de Jong en Lionel Messi. De Uruguayaan werd niet genoemd en naar verluidt is Barça hem liever kwijt dan rijk…. “Ik heb het inderdaad gezien, maar niemand heeft mij wat verteld. Als het de wens van de club is om het zonder mij te doen, dan zou het goed zijn als er contact met mij opgenomen wordt, zodat ik weet waar ik aan toe ben.” Suárez stelt voorop: “Ik wil het beste voor de club en ik denk dat ik nog belangrijk kan zijn, maar als ze mij kwijt willen vind ik het óók geen probleem om te praten over een vertrek.”Bondscoach Ronald Koeman is naar FC Barcelona vertrokken en Dwight Lodeweges neemt voorlopig de honneurs waar bij het Nederlands elftal. De KNVB is echter hard op zoek naar een vaste opvolger, waarbij de naam van Frank Rijkaard steeds luider begint te klinken… Wim Kieft schrijft bijvoorbeeld in zijn column in De Telegraaf: “Frank Rijkaard geniet van zijn rust en heeft meermaals gezegd dat ze hem niet meer zullen terugzien. Hij zou wel het beste passen bij deze spelersgroep. Rijkaards grote voordeel is dat hij niet de vervelende gewoonte heeft dat hij alles opnieuw wil uitvinden en uitleggen. Hij maakt het niet ingewikkelder dan het is en los van zijn mooie typerende onafhankelijkheid doet Rijkaard veel op gevoel. Hij kan heel goed omgaan met spelers en zijn status helpt hem bij jongens die in de top van Europa spelen.” Zaakwaarnemer Rob Jansen, die Koeman naar Barça bracht, sluit zich daarbij aan: “Frank is in mijn ogen de ideale bondscoach en de perfecte opvolger van Ronald Koeman. Bel hem op, kijk of hij uit retraite wil komen. Dan heb je een toptrainer terug aan het roer bij Oranje. Hij is onomstreden, geliefd bij het volk en bij de spelers.”

Op transfergebied is het dit seizoen wel heel erg rustig in het Philips Stadion bij PSV. Het lijkt wel alsof er helemaal niets gebeurt, maar volgens het Eindhovens Dagblad is dit schijn. De krant onthult dat technisch manager John de Jong wel degelijk in touw is. Dat doet hij echter met beperkte middelen, waardoor de Eindhovenaren niet kunnen kopen om het kopen: “Hij loert op buitenkansjes, spelers die PSV écht een impuls kunnen geven. De club heeft de afgelopen periode bijvoorbeeld geprobeerd om middenvelder Kevin Kampl weg te plukken bij RB Leipzig. Even kwam hij bij zijn huidige ploeg op de bank te zitten en hoopte PSV een kansje te maken, maar het lijkt wel heel hoog gegrepen. Waar de Eindhovenaren er in de zomer van 2014 bijvoorbeeld in slaagden om Andrés Guardado te huren, zo werd ook nu gehoopt op een transferstunt.” De krant vervolgt: “Het leek en lijkt nagenoeg onmogelijk. Schmidt heeft al in zijn boek over het trainersvak aangegeven dat hij Kampl een uitstekende speler vindt. PSV werd eerder ook al in verband gebracht met centrale verdediger Kim Min-Jae, die in China bij de vorige club van Schmidt speelt. Met het mogelijk binnenhalen van deze Zuid-Koreaanse speler is veel geduld en geld gemoeid en er is soms ook gewoon een flinke portie geluk nodig. Zijn huidige club wil hem nu niet verkopen.”

Buitenland:

Ronald Koeman wil doorselecteren bij zijn nieuwe werkgever FC Barcelona én hoopt op het aanblijven van Lionel Messi. Voor de Catalanen wordt het echter ongelooflijk (zo niet onmogelijk) om aan de wensen van de coach te voldoen. Sjoerd Mossou schrijft in het Algemeen Dagblad: “Dat spelers zoals Sergio Busquets, Luis Suárez, Gerard Piqué, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho en Jordi Alba weg mogen omdat ze te oud of onbruikbaar zijn, klinkt vrij logisch. Klein probleempje: wie gaat ze in vredesnaam kopen, of zelfs maar transfervrij overnemen? In Barcelona verdienen al die dertigers en eind-twintiger Coutinho tussen de pakweg 7 en de 20 miljoen euro per jaar, salarissen die vrijwel geen club ter wereld kan of wil betalen. Zelfs in China of Qatar beginnen ze er nog zelden aan.” De columnist gaat verder: “Hun megacontracten lopen vrolijk door ondertussen: no way dat hun zaakwaarnemers wat miljoentjes toegeven om Barça een handje te helpen. Coronacrisis? Een miljard euro aan miskopen in de laatste vijf jaar? Pech gehad.

En dan is er Messi nog… “Volgens voorzitter Josep Bartomeu wordt Messi een sleutelspeler in het elftal van Koeman. De vraag is nog of hij dat zelf kan opbrengen, maar bekijk alleen al de zakelijke kant. Een club die Messi wil kopen, moet volgens zijn contract nu een afkoopsom van 700 miljoen euro betalen.” Een ongelooflijk bedrag, waar geen grootmacht aan zal voldoen. “Stoere clausule wel, maar zolang de ster dat contract de komende tijd niet verlengt, loopt hij volgend jaar voor exact nul euro de deur uit. Ongekende kapitaalvernietiging dreigt.”

Maakt de KNVB kans bij Rijkaard?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet…
554+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
50+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
28+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
123+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
27+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
52+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
286+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
162+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
137+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
152+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
68+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
161+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
77+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
229+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
249+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
76+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
08:12
105+
Van der Gijp lyrisch over ‘kilometervreter’: “Níet normaal man!”
07:55
138+
‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’
07:39
799+
‘Gênante actie Feyenoord-aanhang tijdens bekerfinale’
07:20
450+
Van der Gijp wijst opmerkelijke Frenkie de Jong-vervanger aan
23:45
229+
Derksen valt ‘de grote Seedorf’ aan: “Vier keer gefaald”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie