Treffer Malen niet voldoende voor oefenzege PSV

PSV heeft de oefenwedstrijd tegen provinciegenoot Willem II niet in winst omgezet. De Eindhovenaren verspeelden in het slotkwartier een voorsprong in Tilburg: 1-1.

Donyell Malen speelde de tweede wedstrijd sinds zijn lange absentie en was meteen belangrijk voor de ploeg van Roger Schmidt. Op aangeven van Cody Gakpo wist de spits fraai voor de 0-1 te zorgen. Sam Lammers kreeg ook nog een grote kans, maar zijn lob over doelman Robbin Ruiter eindigde in het zijnet.

Willem II stelde daar voor rust weinig tegenover, maar een van de eerste mogelijkheden was wel direct héél gevaarlijk. Zomeraankoop Kwasi Wriedt kreeg in blessuretijd de kans om te schieten en had de pech dat zijn inzet via doelman Jeroen Zoet en de lat niet in het doel eindigde.

Na rust was Joël Piroe dicht bij een tweede PSV-treffer, ware het niet dat teamgenoot Lammers hem in de weg stond. PSV vergat het duel te beslissen en dat werd een kwartier voor tijd voor tijd afgestraft door Willem II. Vangelis Pavlidis profiteerde van een fout van Armando Obispo en zorgde voor de gelijkmaker.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Donyell Malen, 1-1 (76′) Vangelis Pavlidis

Overige oefenuitslagen: AZ – Telstar 1-1, FC Volendam – FC Groningen 0-2