Gudde: “Heb toen gezegd dat wij hem helemaal niet kwijt zouden willen”

Foto: Gudde: “Heb toen gezegd dat wij hem helemaal niet kwijt zouden willen”

Ronald Koeman zette woensdagavond zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Barcelona. Het betekent dat directeur betaald voetbal Eric Gudde op zoek moet naar een vervanger.

De KNVB-directeur was zeer tevreden over de verrichtingen van Koeman. “Ronald is de grote manager, die het maximale uit de andere stafleden haalt. Die zet hij helemaal in hun kracht, dus dat zit uitstekend in elkaar. Zijn contact met de spelersgroep en wedstrijd-coaching zijn fantastisch. De connectie tussen de bondscoach en de spelers is perfect. Dat zijn cruciale kwaliteiten, waar we bij een opvolger naar kijken.”

Bij het rijtje namen wordt vrijwel direct Frank Rijkaard genoemd, die twintig jaar geleden het Nederlands elftal succesvol naar de halve finale van het EK loodste. “Wij sluiten niemand uit. Eerst kijken we naar kwaliteit en pas dan stellen we ons de vraag of iemand beschikbaar is en of hij het wel of niet leuk vindt om bij Oranje te werken.”

Gudde vindt het overigens jammer dat Koeman vertrekt. “We hadden eind 2017, begin 2018 het contract met Ronald klaar, op één aspect na. Dat was toch weer FC Barcelona, waarop ik heb gezegd dat wij hem helemaal niet kwijt zouden willen. Uiteindelijk hebben we ingestemd met een clausule als tegenover een vertrek een zeer substantiële bijdrage zou staan. Ik ben blij dat we dat aan de voorkant zo goed hebben geregeld.”

Is Frank Rijkaard een geschikte opvolger?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie