Bayern München rekent met Lyon af en treft PSG in CL-finale

Foto: Bayern München rekent met Lyon af en treft PSG in CL-finale

Paris Saint-Germain speelt zondag de Champions League-finale tegen Bayern München. De Duitsers hadden het in de halve finale het in het eerste kwartier lastig met Olympique Lyon, maar wisten vervolgens de touwtjes in handen te nemen. Grote man voor Der Rekordmeister was Serge Gnabry, die twee keer doel trof.

Bayern München begon het treffen met Olympique Lyon als de grote favoriet. Zeker na het wegvagen van FC Barcelona in de kwartfinales zullen er weinig voetballiefhebbers te vinden zijn die twijfelen aan de kwaliteiten van de Duitse grootmacht. Lyon werd als underdog gezien, maar met die rol wisten ze de afgelopen wedstrijden perfect om te gaan. Zo werden Juventus en Manchester City verrassend aan de kant gezet. Beide trainers hadden geen reden om hun basis te wisselen, na de goede recente prestaties. Dat betekent een basisplaats voor aanvoerder Memphis Depay, de Nederlanders Joshua Zirkzee en Kenny Tete zaten op de bank.

Lyon kwam verrassend uit de startblokken. Met razendsnelle counters wist het door de Bayern-defensie te snijden en meerdere keren gevaar te creëren. Memphis kreeg de grootste kans: hij werd met een perfecte pass weggestuurd en kwam één-op-één met Manuel Neuer. De doelman werd gedeeltelijk uitgespeeld, maar kon de Oranje-international enigszins naar de buitenkant drijven. Memphis schoot vervolgens in het zijnet. In de achttiende minuut was het toch Bayern dat toesloeg. Serge Gnabry werd weggestuurd aan de rechterkant, trok rap naar binnen en schoot vanaf het strafschopgebied geweldig raak in de linkerbovenhoek. 

Na de openingsgoal van Bayern München leek Olympique Lyon aangeslagen en kwam het er minder vaak gevaarlijk uit. De Duitsers pakten de controle en verdubbelden de marge na een ruim half uur. Ivan Perisic werd vrijgespeeld aan de linkerkant voor het doel van Anthony Lopes en bediende Robert Lewandowski. De Poolse spits had onkarakteristiek het vizier niet op scherp en kreeg de bal van dichtbij niet het doel in. De meegelopen Gnabry kreeg een kans in de rebound en vond opnieuw het doel. Na de rust bleef het spelbeeld gelijk: Bayern had het meeste balbezit, maar creëerde niet heel veel kansen. Lyon kwam af en toe met een speldenprikje, maar ook zij werden meestal niet heel gevaarlijk.

Na een klein uur zat de wedstrijd erop voor Memphis. Tien minuten later kwam er echter met Tete nog wel een Nederlander binnen de lijnen. De ingevallen Philippe Coutinho vond het net, maar deed dat in buitenspelpositie. Uiteindelijk kwam de 0-3 nog wel op het scoreboard, door wie anders dan Robert Lewandowski. De Poolse spits werd bereikt door Joshua Kimmich en kopte koel raak. Zo won de Bundesliga-gigant uiteindelijk met comfortabele cijfers. Voor de elfde keer werd de finale van de Champions League bereikt en voor de eerste keer sinds 2013. Stuntploeg Lyon kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.    

Scoreverloop: 0-1 (18′) Serge Gnabry, 0-2 (33′) Serge Gnabry, 0-3 (88′) Robert Lewandowski

Gaat Bayern de CL winnen?

  • Ja
  • Nee
323+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:03
0+
Xavi draait 180 graden en blijft tóch bij Barça
13:41
561+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
13:19
40+
Wilfred Genee ‘cancelt’ Vandaag Inside-gast
12:48
363+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:10
244+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
52+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
135+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
195+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
219+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
229+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
112+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
123+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
179+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
187+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
244+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
279+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
546+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2591+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
846+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie