TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, Feyenoord-record, Koeman-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, Feyenoord-record, Koeman-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Alles en iedereen bij Ajax kijkt vanavond ongetwijfeld ontzettend gespannen naar de Champions League-halvefinalewedstrijd tussen Olympique Lyon en Bayern München. Voor de Amsterdammers is het namelijk belangrijk dat Memphis Depay en co verliezen, zodat ze een rechtstreeks ticket krijgen voor de editie van het miljardenbal van volgend seizoen. Gebeurt dat niet, dan worden André Onana, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico vermoedelijk snel verkocht, aldus het Algemeen Dagblad: “Mocht Ajax naast de coronatekorten met het mislopen van de poulefase nog een flinke financiële tegenvaller te verwerken krijgen, dan heeft Overmars met het begeerde drietal genoeg ‘tafelzilver’ om gaten in de begroting mee te dichten. Dat gaat alleen vrijwel zeker ten koste van de kwaliteit van de selectie. Met relatief weinig ritme en een waarschijnlijk jonger elftal hoeft Ten Hag ook minder te forceren in de play-offs als Bayern Ajax vanavond uit de wachtkamer haalt. In dat geval maakt Ajax ook nog een kleine kans op een gunstigere potindeling. Clubs als FC Barcelona en Manchester City kunnen dan worden ontlopen bij de loting op 1 oktober.”

De algemene verwachting is toch wel dat we nog niet van de geruchtjes over de toekomst van Marcos Senesi af zijn. De centrumverdediger van Feyenoord is nou eenmaal een interessante speler voor veel clubs uit de Europese (sub)top. Volgens de Engelse boulevardmedia heeft oefenmeester José Mourinho van Tottenham Hotspur een oogje op de jonge Argentijn, maar wil hij daadwerkelijk zakendoen met technisch directeur Frank Arnesen van de Rotterdammers, dan moet er een recordbedrag op tafel gelegd worden. Nog niet zo heel lang geleden lazen we dat Senesi 20 miljoen euro moest kosten, maar dat is niet langer genoeg. In de wandelgangen wordt er nu gesproken over een transfersom van maar liefst 30 miljoen euro, aangezien oefenmeester Dick Advocaat zijn sterkhouder helemaal niet wil laten gaan.

Buitenland:

Als nieuwe FC Barcelona-coach mag Ronald Koeman investeren, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu verzekerde gisteren dat Neymar (Paris Saint-Germain) onhaalbaar is. Toch moet er een nieuwe blikvanger naar het Camp Nou-stadion komen. En dat zou zomaar eens Lautaro Martínez kunnen worden. De bovengenoemde preses vertelde namelijk op de televisie: “We hebben al een paar keer met Internazionale om de tafel gezeten, totdat het voetbal hervat werd na de coronabreak.” De Nerazzurri spelen nog één wedstrijd, de Europa League-finale tegen Sevilla. Daarna worden de gesprekken vermoedelijk opnieuw opgestart: “Dat is goed mogelijk, inderdaad. Het ligt er een beetje aan wat de nieuwe trainersstaf van plan is.” Bestuurslid Xavi Vilajoana voegt toe ten overstaan van TyC Sports: “We bestuderen de mogelijkheid om Martínez hiernaartoe te halen. Op zijn positie is hij een van de beste voetballers ter wereld.” De Argentijnse spits beschikte over een transferclausule waardoor hij voor 111 miljoen euro mocht vertrekken uit het Giuseppe Meazza. De deadline is echter verstreken, waardoor die optie in principe niet meer geldt. Wordt het genoemde geldbedrag echter betaald, dan kan Inter het bijna niet maken om ‘nee’ te zeggen. Zelf heeft Martínez zijn zinnen in ieder geval gezet op een mooie transfer naar Barça.

FC Barcelona moet onder zijn nieuwe trainer Ronald Koeman een metamorfose ondergaan. Er wordt afscheid genomen van Gerard Piqué en dat betekent dat de Catalanen op zoek moeten naar een goede vervanger. Kunnen Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Stefan de Vrij een telefoontje verwachten? De Telegraaf schrijft: “Omdat Koeman zijn hele trainerscarrière door zijn elftallen van achteruit heeft opgebouwd, gaat hij ongetwijfeld op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Het is verleidelijk om bij bekenden uit te komen, maar de kans is niet groot dat hij landgenoten en belangrijke sterkhouders als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt of Stefan de Vrij kan losweken bij clubs als Liverpool, Juventus en Internazionale, die echte concurrenten zijn voor FC Barcelona.”Het is geen geheim meer dat Chelsea in onderhandeling is met Bayer Leverkusen over de komst van Kai Havertz naar Stamford Bridge. En volgens verschillende media zit er nog een gat van 20 miljoen euro tussen vraag en aanbod. Dat de talentvolle Duitser de Blues een megabedrag gaat kosten, is voor helemaal niemand een verrassing. Maar volgens BILD ziet het ernaar uit dat de nieuwe werkgever van Ajax-lieveling Hakim Ziyech liefst 200 miljoen euro moet betalen voor zijn doelwit. Dat bedrag bestaat uit de transfersom en het salaris van Havertz. Chelsea zou een bod van 80 miljoen euro hebben uitgebracht voor de diensten van de aanvallende middenvelder, maar de club van oefenmeester Peter Bosz vraagt 100 miljoen euro. Met Havertz zelf hebben de Londenaren naar verluidt al een akkoord bereikt. Gaat deze monsterdeal door, dan zet de international van Die Mannschaft zijn handtekening volgens de laatste geluiden onder een contract voor vijf seizoenen ter waarde van 20 miljoen euro per jaar.

Dat de toekomst van James Rodríguez niet bij Real Madrid in het Santiago Bernabéu ligt zal niemand verbazen, omdat oefenmeester Zinédine Zidane geen gebruik van hem wenst te maken. De toekomst van de Colombiaan ligt vermoedelijk in de Serie A. Voetbal International schrijft op woensdag: “Nu David Silva voor Real Sociedad heeft gekozen, richt Lazio zijn pijlen volgens La Gazzetta dello Sport op James Rodríguez. De Colombiaanse spelmaker mag bij een goed bod vertrekken bij Real Madrid en is al regelmatig gelinkt aan Atlético Madrid.” Het blad vervolgt: “Een verhuizing naar Rome behoort dus ook tot de opties, al is het riante salaris van James mogelijk nog een struikelblok. Lazio zou dat willen compenseren door de 29-jarige linkspoot een contract voor meerdere jaren aan te bieden.”

Vind jij Senesi 30 miljoen waard?

  • Ik wel
  • Ik niet
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:55
0+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
9+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
45+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
17+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
208+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
96+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
62+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
425+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
163+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
228+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
82+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
121+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
604+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
277+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
336+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1420+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
190+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8648+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie