TRANSFERUURTJE: Droom Gini komt uit, Messi pislink om Ajax-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Droom Gini komt uit, Messi pislink om Ajax-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ronald Koeman wordt de nieuwe oefenmeester van FC Barcelona, dat is nu wel duidelijk. En volgens journalist Alfredo Martínez van het medium Onda Cero is hij van plan om in Catalonië te beginnen met een heuse ‘Ajax-overval’. De coach zou Donny van de Beek namelijk mee willen nemen naar het Camp Nou-stadion, vooral omdat de middenvelder een koopje zou zijn. Naar verluidt gaat Koeman er namelijk van uit dat de Ajacied op te pikken is voor een schamele 25 tot 30 miljoen euro. Om meerdere redenen is dit behoorlijk opmerkelijk te noemen. Allereerst had Van de Beek namelijk geen vaste basisplek bij Oranje onder de bondscoach uit Zaandam en daarnaast konden we eerder lezen dat directeur voetbalzaken Marc Overmars minimaal 55 miljoen euro voor hem wilde hebben.

We moeten nog maar afwachten of het daadwerkelijk gaat gebeuren, maar het is in ieder geval een mogelijkheid dat Luis Suárez deze zomer naar Ajax transfereert. Dit tot grote woede van zijn FC Barcelona-maatje Lionel Messi. Volgens de Spaanse media kreeg de Argentijn een paar maanden geleden de verzekering dat zijn goede vriend bij Barça mocht blijven: het contract van de Uruguayaan, dat in 2021 afloopt, zou zelfs met één jaar verlengd worden als hij een x-aantal wedstrijden voor de Catalanen zou spelen. Door de 8-2 nederlaag in de Champions League tegen Bayern München is de situatie echter helemaal anders geworden. Barcelona wil ruimte maken in zijn salarishuis voor de nodige versterkingen en dus staat de grootmacht zeker niet afwijzend tegenover een verhuizing van Suárez naar Amsterdam. Don Balón schrijft dat Messi dit totáál niet ziet zitten. De superster is naar verluidt helemaal klaar met de clubleiding en de loze beloften van voorzitter Josep Maria Bartomeu. FC Groningen heeft onlangs een balletje opgegooid bij het kamp-Henk Veerman, zo bevestigt journalist Reon Boeringa van Voetbal International op Twitter. Het lijkt er echter niet op dat de spits ook daadwerkelijk naar het Hitachi Capital Mobility Stadion komt… “FC Groningen heeft inderdaad recent geïnformeerd bij het kamp-Henk Veerman”, schrijft Boeringa. “Conclusie van die contacten: een transfer is alleen haalbaar als de FC bereid is zijn salarisgebouw uit te breiden met een super-de-luxe penthouse. Groningen heeft zich nadien niet bij Sankt Pauli gemeld.”

Aad de Mos heeft wel een aantal tips voor oefenmeester Roger Schmidt van PSV. In het Eindhovens Dagblad vertelt hij dat hij het geen noodzaak acht voor de Eindhovenaren om een nieuwe keeper en/of linksback aan te trekken. De oud-trainer stelt namelijk: “Laat Jeroen Zoet maar staan. Ik heb goed op hem gelet en het komt op mij over dat hij weer zijn normale niveau aanraakt. En met Mauro Júnior in deze vorm heeft een linksback helemaal niet zoveel prioriteit, zou ik zeggen. PSV heeft vooral een paar spelers voor de as nodig. Directe versterkingen, meteen inzetbaar dus.” Op een andere positie moet PSV zich wél versterken, aldus De Mos: “Centraal in de verdediging zou ik er zeker iemand bijhalen. Dat zou topprioriteit moeten zijn. Er is nu met Jordan Teze wel een interessant talent op aan het staan, maar ik durf er niet op in te zetten dat je daar al een heel seizoen op kunt bouwen. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse was ik niet zo onder de indruk van Olivier Boscagli en Timo Baumgartl, die ik slordig vond spelen.”

Buitenland:

Liverpool is dicht bij de komst van Thiago Alcántara van Bayern München en dat zou kunnen betekenen dat Georginio Wijnaldum Anfield Road verlaat. De Oranje-international wordt door de Engelse media in verband gebracht met FC Barcelona. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Ronald Koeman de overstap maakt van het Nederlands elftal naar het Camp Nou-stadion. Het is algemeen bekend dat de Zaandammer een fan is van de kwaliteiten van Gini en de link is dus snel gelegd… Des te meer omdat Barça niet zo heel veel geld beschikbaar heeft en Wijnaldum nog maar één seizoen onder contract staat bij de Reds, waardoor hij relatief goedkoop op te pikken is. Al zal er natuurlijk wel een transfersom betaald moeten worden voor de oud-speler van PSV en Feyenoord. Journalist Kevin Palmer zou het in ieder geval zeker niet gek vinden als de middenvelder bij Barça aan de slag gaat, zo meldt hij op Twitter.

Gareth Bale speelt eigenlijk al heel erg lang geen rol meer bij Real Madrid, maar het lijkt er niet op dat hij van plan is om De Koninklijke deze zomer te verlaten. Volgens de Spaanse media is de Welshman namelijk woedend op zijn club. Marca schrijft dat de boosheid van de vleugelspits te herleiden is tot een transfersaga van een jaartje geleden. De clubleiding van de Madrilenen gaf aan hem te willen verkopen en Bale ging akkoord met een contractvoorstel van het Chinese Jiangsu Suning, dat hem maar liefst 28 miljoen euro per seizoen wilde betalen. Op het allerlaatste moment wilde Real toch een transfersom zien voor zijn grootverdiener en dat was tegen het zere been van de Aziaten. Het was de huidige kampioen van LaLiga die vervolgens de stekker uit de onderhandelingen trok. En dat betekende dat Bale en zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett opeens opgescheept zaten met een groot probleem. Naar verluidt besloten zij meteen om Real dan maar te frustreren: de international van Wales zou zijn contract in het Estadio Santiago Bernabéu (dat doorloopt tot medio 2022) uitdienen.

Wie zie jij eerder naar Barça transfereren?

  • Van de Beek
  • Wijnaldum
934+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:30
10+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
19+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
63+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
118+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
386+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
178+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
33+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
75+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
104+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
150+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
185+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
123+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
207+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
224+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
408+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
24+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
21+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
196+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
45+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
259+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie