TRANSFERUURTJE: Suárez-antwoord, Koeman-cadeau, Feyenoord-kritiek

Foto: TRANSFERUURTJE: Suárez-antwoord, Koeman-cadeau, Feyenoord-kritiek

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

FC Barcelona moet deze zomer een metamorfose ondergaan en dat betekent dat Luis Suárez dient te vertrekken, aldus vrijwel alle grote Spaanse kranten. Ajax zou wel geïnteresseerd zijn in een hereniging met de spits uit Uruguay. En volgens het medium Futbolistos is het alleszins een mogelijkheid dat de goalgetter naar de Johan Cruijff ArenA terugkeert. Achter de schermen zou hij in ieder geval aangegeven hebben dat hij openstaat voor een rentree in Amsterdam… De bovengenoemde website stelt dat Suárez het helemaal eens is met zijn teamgenoot en goede vriend Lionel Messi. Beide stervoetballers zouden klaar zijn met het beleid van voorzitter Josep Maria Bartomeu in het Camp Nou-stadion; er zou namelijk geen plan van aanpak zijn om Barça terug te brengen aan de top, waar de grootmacht volgens de Zuid-Amerikanen thuishoort.


PSV heeft het door de coronacrisis ontzettend moeilijk op de transfermarkt. De Eindhovenaren zijn wel op zoek naar nieuw bloed, maar beschikken niet over de financiën om er ook echt een klap op te geven. En wat betreft uitgaande transfers is het ook niet bepaald druk in het Philips Stadion. Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagochtend: “De huidige coronacrisis helpt PSV niet mee in de zoektocht naar versterking. In de internationale top denken clubs inmiddels aan het ruilen van spelers als (tijdelijk) businessmodel, maar directeur Toon Gerbrands zei al eens dat zo’n model op het niveau van clubs als PSV niet werkt.” De krant vervolgt: “Als pak ‘m beet Inter en Chelsea voetballers uitwisselen, is een gelijke match wel te bedenken. Maar ga zo’n ruil eens uitvoeren in de Europese middenmoot. Liefst een ruil waarvan je als PSV toch ook wat beter wordt. Een middenvelder als Jorrit Hendrix mag bijvoorbeeld al twee zomers weg uit Eindhoven, maar welke buitenlandse club ziet er brood in?”

Vorige week maakte Feyenoord de komst van Francesco Antonucci van het Franse AS Monaco bekend, maar de 21-jarige middenvelder gaat eerst een jaartje op huurbasis voor FC Volendam spelen. Willem van Hanegem snapt helemaal niets van deze transfer. In het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Feyenoord tegen FC Twente was het aanzien niet waard, maar het gaat ook nog nergens om. De club gaat nog een centrale verdediger halen omdat Sven van Beek er zes maanden niet bij is. Er is alleen geen geld. Straks weer wel, begrijp ik, want over een jaar krijgt AS Monaco het transfergeld voor Francesco Antonucci. Daar verwachten ze, las ik, heel erg veel van in De Kuip. Maar hij moet eerst nog een jaar bij Volendam spelen.” De Kromme vervolgt zijn verhaal: “Dat kun je beleid noemen, maar ik vind het vooral heel gek. Feyenoord heeft geen financiële mogelijkheden, zegt technisch directeur Frank Arnesen zelf. Wat er wel aan geld is, zou ik dan investeren in de posities waar de huidige ploeg geen kwaliteit heeft. Of die Antonucci moet echt een geweldenaar zijn. Maar als dat werkelijk zo is, haal je hem op 21-jarige leeftijd toch meteen binnen bij een ploeg waar ze wel een goede speler kunnen gebruiken? Dan wacht je toch niet nog een volledig jaar? Heel apart.”


Er was even sprake van een mogelijke comeback van Wesley Sneijder als voetballer bij FC Utrecht, maar dat lijkt er niet meer in te zitten. Alhoewel, grootaandeelhouder Frans van Seumeren stelt dat de Oranje-recordinternational nog altijd van harte welkom is. In gesprek met FOX Sports vertelt hij: “Nou kijk, dat ligt aan Wesley. Als Wesley fit is en hij gaat trainen, en hij komt topfit op de club, dan zou ik het geweldig vinden als hij nog een jaartje met FC Utrecht mee gaat voetballen. Dus de bal ligt bij hem.”

Buitenland:

Ronald Koeman wees FC Barcelona al een paar keer af, maar doet dat mogelijk niet nóg een keer. En dat betekent dat het een goede mogelijkheid is dat de bondscoach het Nederlands elftal in de steek laat, nog vóór het Europees kampioenschap van 2021. Valentijn Driessen onthult in De Telegraaf: “Koeman heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambities om ooit FC Barcelona te trainen. Veertien maanden geleden zei hij ‘nee’, alhoewel hij toen geen ‘nee’ zou hebben gezegd als hij het bondscoachschap en hoofdtrainerschap bij Barça kon combineren.” De journalist vervolgt: “In de winter kwam opnieuw de kans voorbij om Valverde op te volgen in de Catalaanse hoofdstad. Toen gaf Koeman de voorkeur aan Oranje en het EK, maar was hij daarna beschikbaar voor Barcelona. Hoewel Koeman twee maanden geleden vertelde de KNVB trouw te blijven en zich te richten op de Nations League en het EK in 2021, zijn de panelen aan het verschuiven. Afgelopen tijd verbleef de bondscoach vaak in Barcelona in zijn nieuwe appartement. Tegelijkertijd blijft corona voortwoekeren in Europa en daarbuiten, wordt een twee virusgolf gevreesd en verscherpen landen hun maatregelen om het virus in toom te houden.”


De algemene verwachting is dat bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal nu wel openstaat voor een dienstverband bij FC Barcelona, maar de Zaandammer heeft wel al een paar keer aangegeven dat er heel wat moet veranderen in het Camp Nou-stadion. Volgens het dagblad Sport heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu geluisterd naar die boodschap en wil hij zijn topkandidaat voor de vacante trainerspositie in Catalonië een cadeautje geven, mits Koeman natuurlijk daadwerkelijk aan de slag gaat bij zijn oude liefde. Barcelona zou zich namelijk wederom bij Paris Saint-Germain gemeld hebben voor de handtekening van Neymar. Eigenlijk is er helemaal geen geld beschikbaar bij de grootmacht, die vrijdagavond met 8-2 klop kreeg van Bayern München in de Champions League, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Barça zou namelijk 60 miljoen euro plus de diensten van Antoine Griezmann overhebben voor de international en grote held van Brazilië.

Hans Hateboer heeft een geweldig seizoen achter de rug met Atalanta Bergamo, maar gaat deze zomer hoogstwaarschijnlijk een droomtransfer maken. Calciomercato schrijft namelijk dat de rechtsback ‘ja’ heeft gezegd tegen een voorstel van Juventus. De vleugelverdediger en zijn zaakwaarnemer zouden er wel uit zijn met De Oude Dame wat betreft een meerjarige verbintenis in Turijn. De landskampioen van de Serie A zou echter nog wel een akkoord moeten bereiken met Atalanta, dat naar verluidt 25 miljoen euro vraagt voor Hateboer. Juventus verwacht echter geen problemen.

Suárez naar Ajax?

  • Ik geloof erin
  • Ik geloof er niet in…
537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie