Reza beslist duel in Groningen, Willem II klopt VVV

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een fraai resultaat neergezet in de voorbereiding. Het elftal van John Stegeman boekte een 0-2 overwinning op FC Groningen.

De thuisclub kondigde het duel aan als de officieuze rentree van Arjen Robben, maar door lichte klachten moest hij opnieuw verstek laten gaan. Ook bij PEC Zwolle mag de medische staf overigens aan de bak. Zowel Mustafa Saymak als Rico Strieder viel geblesseerd uit.

In totaal werd er 120 minuten gespeeld: twee helften van 45 minuten plus twee losse kwartiertjes. In dit eerste extra kwartier wist Reza Ghoochannejhad de 0-1 binnen te koppen uit een voorzet van Sai van Wermeskerken. Groningen kreeg nog wel kansen op de gelijkmaker en raakte via Ajdin Hrustic zelfs de lat, maar opnieuw Reza besliste het duel.

Willem II verslaat VVV

Door de coronacrisis moest Willem II de eerste oefenwedstrijd uitstellen, maar vrijdag rolde de bal dan eindelijk. Trainer Adrie Koster zag zijn elftal met 2-1 winnen. Evert Linthorst kopte de Venlonaren nog wel op voorsprong in Tilburg na een afgemeten voorzet van Joshua John. Nieuwkomer Kwasi Okyere Wriedt zorgde voor de gelijkmaker alvorens Mike Trésor Ndayishimiye vanaf de stip de winnende maakte.

Overige uitslagen: Almere City FC – RKC Waalwijk 4-2 en SC Cambuur – FC Volendam 0-4

Gaat Willem II weer zo’n seizoen draaien?