Ajax zet Utrecht te kijk, hattrick voor Labayad

Foto: Ajax zet Utrecht te kijk, hattrick voor Labayad

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd omgezet in een ruime overwinning. Na RKC Waalwijk (6-1) had ook FC Utrecht helemaal niets in te brengen in de Johan Cruijff ArenA: 5-1.

De circa 2700 supporters zagen een interessante openingsfase. FC Utrecht kreeg via Adrián Dalmau de eerste mogelijkheid, maar de goal viel even later aan de andere kant. Ryan Gravenberch schoot op de paal en met enig fortuin viel de bal vervolgens voor de voeten van Zakaria Labyad, die tegen zijn oude club de 1-0 binnen wist te schieten.

FC Utrecht kreeg via Simon Gustafson een grote kans op de 1-1, maar hij schoot een strafschop op de paal na een overtreding van Noussair Mazraoui op Bart Ramselaar. Noa Lang had aan de andere kant de pech dat zijn inzet de lat teisterde. Zodoende kreeg de relatief kleine groep aanwezige supporters een interessant schouwspel voorgeschoteld. Zij genoten even later door de 2-0 van Noa Lang.

Ajax liep nog voor rust uit naar 5-0. Dat was vooral te danken aan Zakaria Labyad, die zowel de 4 als 5-0 maakte door een vrije trap héérlijk binnen te krullen. Quincy Promes liet nog na om een pass van zijn uitblinkende teamgenoot te verzilveren. Overigens had Nicolás Tagliafico de 3-0 gemaakt op aangeven van Noa Lang, die zijn Argentijnse collega een niet te missen kans gunde.

FC Utrecht scoorde ook in de eerste helft, ware het niet dat Adrián Dalmau wel erg makkelijk terug werd gefloten door scheidsrechter Bas Nijhuis. De tweede helft stond vooral in het teken van veel wisselingen. FC Utrecht wist nog wel tegen te scoren via Othmane Boussaid, die Maarten Stekelenburg kansloos liet met een wonderschone uithaal in de kruising. Nick Venema liet zelfs nog een grote kans op 5-2 liggen.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Zakaria Labyad, 2-0 (21′) Noa Lang, 3-0 (33′) Nicolás Tagliafico, 4-0 (41′) Zakaria Labyad, 5-0 (45′) Zakaria Labyad, 5-1 (70′) Othmane Boussaid

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie