TRANSFERUURTJE: AZ blokkeert top drie, Ajax-klap, PSV-feestje

Foto: TRANSFERUURTJE: AZ blokkeert top drie, Ajax-klap, PSV-feestje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Regelmatig worden smaakmakers van AZ gelinkt aan concurrerende Eredivisie-clubs. In Alkmaar heeft men een duidelijk signaal afgegeven aan Ajax, Feyenoord en PSV. Arne Slot kreeg de stelling voorgelegd of AZ geen spelers meer moet verkopen aan concurrenten. “Gezien onze financiële situatie kan dat. We verkopen onze topspelers het liefst helemaal niet, zeg ik als trainer. En áls je ze verkoopt, is het heel logisch dat je dat beter niet aan je concurrenten kunt doen. Tenzij er een belachelijk hoog bod komt, want het is niet zo dat we clubs uitsluiten”, zo stelt de trainer in De Telegraaf.

Hakim Ziyech heeft Ajax ingeruild voor Chelsea, dat ruim 40 miljoen euro betaald heeft voor zijn aanwinst. Joey van den Berg, die bij sc Heerenveen samenspeelde met de Marokkaan, denkt dat de Amsterdammers het vertrek van hun sterspeler wel gaan voelen. Voor de topclub wordt het misschien nog wel lastiger om zijn uittocht op te vangen dan voor de Friezen zes jaar geleden. In het Algemeen Dagblad zegt Van den Berg: “Sam Larsson werd gehaald als opvolger. Die kon ook wel wat. Bij ons was Hakim bovendien een aanstormend talent, nu is hij een bepalende speler. In de kwaliteit van de keuzes die hij maakt, heeft hij zich bij Twente en Ajax zo sterk doorontwikkeld. Hij maakt van niets iets en beslist de meerderheid van de wedstrijden. Voor Twente destijds, en Ajax nu helemaal, komt het vertrek harder aan.” René Hake, die in Enschede samenwerkte met Ziyech, kan erover meepraten: “Als je je beste speler kwijtraakt, is dat altijd een nadeel voor een elftal. Zijn ene goal was nog mooier dan de andere en hij legde de ballen bijvoorbeeld panklaar voor Enes Ünal. Als zo’n speler vertrekt, raak je doelgerichtheid, creativiteit en eerzucht kwijt. Hakim is namelijk ook een echte winnaar die gif in een elftal brengt.”PSV beschikt over een aantal spelers die behoorlijk populair zijn op de transfermarkt. Denzel Dumfries bijvoorbeeld, maar er wordt ook voorzichtig geïnformeerd naar Mohamed Ihattaren en Donyell Malen. Volgens oefenmeester Roger Schmidt kunnen de supporters echter rustig slapen. Hij verwacht namelijk geen grote uitgaande transfers. In een interview met Voetbal International vertelt de Duitser: “Dat is een vraag voor de spelers. Ik kan enkel oordelen op dat wat ik op het trainingsveld zie en wat ik met de spelers zelf bespreek. Ik heb het gevoel dat ze allemaal erg graag hier zijn. Er zijn altijd spelers met een wens om een stap naar een grotere competitie te maken, dat weet ik ook. Maar voor mijn gevoel is dit niet het juiste moment om te vertrekken. Volgende zomer wordt het anders, misschien wel lastiger om iedereen hier te houden. Maar ik denk dat we deze zomer geen speler gaan verliezen.” Schmidt gaat verder: “Deze jongens zijn nog heel jong; blijf nog een jaar bij PSV en draai hier een goed seizoen. Wij willen meedoen om de titel en ons verder door ontwikkelen. Dat is tevens een goede mogelijkheid om je voor te bereiden op wedstrijden met de nationale ploeg en een mogelijk Europees kampioenschap. In dat geval is het beter om bij ons te spelen, dan ergens anders naartoe te gaan en daar voor je plek te moeten strijden.”

Feyenoord raakt Steven Berghuis deze zomer mogelijk kwijt aan een buitenlandse club. Als opvolger circuleert de naam van Dennis Man, maar FCSB heeft nu een duidelijk statement afgegeven. Clubs als Feyenoord, Atalanta Bergamo en Norwich City hadden de Roemeense smaakmaker in het vizier. Volgens media uit Roemenië reisden zij zelfs af naar Boekarest, maar de eisen van voorzitter Gigi Becali werden als te gortig betiteld. Laatstgenoemde is echter geenszins van plan om zijn eisenpakket aan te passen. Sterker nog: FCSB laat zelfs weten dat Man op dit moment sowieso onverkoopbaar is. Becali heeft nu geen enkele concrete aanbieding op zak voor de vleugelaanvaller en wacht de Europese campagne af. Pas daarna wil men eventueel weer verder kijken.

Buitenland:

Juventus won dit seizoen de Scudetto, maar werd gisteren uitgeschakeld in de Champions League door Olympique Lyon. En de Italiaanse media schrijven vandaag dat het een publiek geheim is dat oefenmeester Maurizio Sarri moet vertrekken. Tuttosport verwacht bijvoorbeeld niet dat de coach aan mag blijven en kopt ‘Sarri Out’. Ook Corriere dello Sport loopt op zijn cover vooruit op het ontslag van de 61-jarige trainer, die gisteren redelijk monter reageerde op de uitschakeling: “Ik had minder verwacht van mijn ploeg. We speelden een goede wedstrijd. We maakten de comeback compleet, wonnen de wedstrijd en kregen zes of zeven goede kansen. Als ik de enorme teleurstelling vanwege de uitschakeling weg denk, ben ik erg tevreden over mijn team. Zonder de eliminatie was ik zeer gelukkig naar huis gegaan.” Vandaag gaat hij om de tafel met voorzitter Andrea Agnelli, maar vreest hij ook voor een vertrek? “Ik denk niet dat de clubleiding een beslissing zal nemen gebaseerd op één wedstrijd. Ze zullen het hele seizoen evalueren. Ik heb een contract, dat respecteer ik en ik verwacht verder niets.” De grote Italiaanse kranten vertellen dus een ander verhaal.

Jonathan David werd een paar weken geleden veelvuldig aan Ajax gelinkt, maar de toekomst van de aanvaller van AA Gent ligt in de Ligue 1 bij Lille OSC. De krant Het Nieuwsblad meldt op zaterdagochtend dat de Fransen een megabedrag betalen voor de Canadees. Het bovengenoemde medium schrijft: “Het gaat gebeuren. Jonathan David (20) trekt naar Lille. De plooien tussen de Noord-Franse club en AA Gent zijn gladgestreken en een miljoenendeal wordt weldra op papier gezet. De Buffalo’s krijgen nu 27 miljoen euro, 5 miljoen als de aanvaller wordt doorverkocht én een percentage op diezelfde doorverkoop. David wordt zo de duurste uitgaande transfer ooit in ons land.”

Denk jij dat alle sterspelers van PSV blijven?

  • Ja
  • Nee
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:52
1277+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
221+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
442+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
245+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
69+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
71+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
85+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
30+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
115+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
65+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
24+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
91+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
403+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
102+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
52+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
133+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
437+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
53+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
295+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
769+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie