Ajax-supporters krijgen extra reden om Getafe te ‘haten’

Foto: Ajax-supporters krijgen extra reden om Getafe te ‘haten’

Noem je in Amsterdam de clubnaam ‘Getafe’, dan ben je je leven welhaast niet zeker. De Spanjaarden schakelden Ajax dit seizoen uit in de Europa League en deden dat op een hele vervelende manier, door te zeuren en te zuigen en op de grond te rollen van de ‘pijn’.

De supporters van de Eredivisie-topclub krijgen echter een extra reden om Deyverson en co te ‘haten’. Dertien spelers en stafleden van Ajax hebben namelijk positief getest op antistoffen tegen het coronavirus en De Telegraaf schrijft: “Ajax speelde op 20 februari van dit jaar het Europa League-duel met Getafe in een voorstad van Madrid, de Spaanse hoofdstad die later een van de coronabrandhaarden van Europa zou blijken. Wellicht dat een aantal Ajacieden daar besmet raakte. Een week later meldde het RIVM het eerste officiële coronageval in Nederland.”

Het is algemeen bekend dat voetbal op het hoogtepunt van het coronavirus voor verspreiding zorgde. Atalanta Bergamo – Valencia in de Champions League was een biologische bom en de NOS meldde onlangs over Liverpool – Atlético Madrid: “De Champions League-wedstrijd tussen Liverpool-Atlético Madrid op 11 maart heeft mogelijk aan 41 mensen het leven gekost. Hun besmetting met het coronavirus zou terug te leiden zijn naar stadion Anfield. Dat schrijft The Times op basis van berekeningen van het Imperial College London en de University of Oxford.”

Haat jij Getafe?

  • Ik eigenlijk wel
  • Ik niet hoor
1085+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie