TRANSFERUURTJE: Ajax-plan, Feyenoord-klap, Memphis in toplijst

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-plan, Feyenoord-klap, Memphis in toplijst

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In het seizoen 2018-2019 bereikte Ajax de halve finale van de Champions League, maar de Amsterdammers worden nog steeds gezien als een opstapje naar de échte Europese top. Algemeen directeur Edwin van der Sar wil hier (tot op zekere hoogte) verandering in brengen. In een interview met De Telegraaf zegt hij allereerst: “Door wat er in het verleden is gepresteerd door Ajax, de jaren met Johan Cruijff als speler en als trainer, later de periode met Louis van Gaal, én alle spelers die we als club met onze opleiding voortbrengen, is er internationaal een enorme naamsbekendheid. Ajax kan niet alleen leunen op de jeugdopleiding, maar we investeren veel geld, tijd en liefde voor het vak om spelers op te leiden die in ons eerste elftal kunnen presteren én de club internationaal kunnen dragen.” Daar voegt Van der Sar aan toe: “Ook bij ons zitten we met het gegeven dat er aan onze grootste talenten wordt getrokken. Door de financiële power in de grote voetballanden is het schier onmogelijk geworden om ieder talent te behouden. Goede Europese prestaties kunnen ons wél helpen om talenten niet te laten kiezen voor direct meer geld. Ze moeten sportief getriggerd worden.” Succes is dus het toverwoord: “Hoe vaker Ajax in de Champions League overwintert, hoe groter de kans dat spelers om puur sportieve redenen willen blijven. Haal je vaker de kwartfinale van de Champions League, dan heb je als club iets in handen tijdens de besprekingen.”

Feyenoord wil in het aankomende seizoen meespelen om het kampioenschap in de Eredivisie, maar oefenmeester Dick Advocaat heeft nu al een paar keer gezegd dat hij zijn selectie niet breed genoeg acht. Technisch directeur Frank Arnesen komt in actie. Voetbal International schrijft op de dinsdagochtend: “Met de komst van Mark Diemers (Fortuna Sittard) en Bryan Linssen (Vitesse) en het verlengen van de contracten van Leroy Fer, Eric Botteghin en Orkun Kökçü, heeft Dick Advocaat zijn selectie nagenoeg rond. Het geraamte van de ploeg die vorig seizoen na een zwakke start nog aansluiting vond bij Ajax en AZ en de bekerfinale haalde, is intact gebleven. Daarmee kan de trainer van de Rotterdammers voorlopig vooruit, hoewel hij zelf het liefst nog in elke linie een speler erbij krijgt.” Het blad vervolgt: “Advocaat merkt terecht op dat Feyenoord in de breedte aan kracht heeft ingeboet, na het vertrek van jongens zoals Renato Tapia, Jan-Arie van der Heijden, Rick Karsdorp, Edgar Ié en eerder Kenneth Vermeer en Sam Larsson. Gebrek aan financiën staat transfers echter in de weg. Wel onderzoekt de club de mogelijkheid of het tijdens de komende window nog een middenvelder en/of linksback kan huren.”Leeds United speelt volgend seizoen eindelijk weer eens in de Premier League, maar zal flink wat aankopen moeten doen om geen modderfiguur te slaan op het hoogste niveau. Volgens de Argentijnse media denkt oefenmeester Marcelo Bielsa aan de komst van Marcos Senesi van Feyenoord. Journalist Martin Flores van Radio Continental maakt via Twitter bekend dat de jonge verdediger een belangrijk doelwit is van de markante coach. Het is algemeen bekend dat zijn tegenhanger Dick Advocaat Senesi absoluut niet kwijt wil, maar het is natuurlijk nog maar de vraag wat er gebeurt als het grote geld uit de Premier League lonkt.

Omdat Stijn Wuytens is vertrokken en Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar geblesseerd zijn, heeft AZ één of meerdere nieuwe verdedigers nodig. De naam van Terence Kongolo van Huddersfield Town werd al eerder genoemd, maar de Alkmaarders hebben nog een doelwit. Voetbal International geeft op dinsdag een transferupdate wat betreft de ploeg van oefenmeester Arne Slot: “De aandacht van AZ op de transfermarkt richt zich vooral op defensieve versterking, met name op de centrale posities. Zo is voetbaldirecteur Max Huiberts op zoek naar een opvolger van Stijn Wuytens, die naar SK Lommel is vertrokken. Viervoudig Oranje-international Terence Kongolo (Huddersfield Town) staat hoog op de lijst en ook Micky van de Ven (FC Volendam) is in beeld.”FC Twente heeft Kik Pierie al van Ajax gehuurd en ook Danilo Pereira is al rond met de Tukkers wat betreft een uitleenperiode. De Eredivisie-club uit Enschede aast echter op een hattrick: Jurgen Ekkelenkamp is het volgende talent dat naar De Grolsch Veste moet komen. TC/Tubantia schrijft op dinsdagochtend: “Voor het aanvalsspel zoekt FC Twente nog wel een offensieve middenvelder. Jurgen Ekkelenkamp is voor FC Twente de droomkandidaat, maar de club is daarbij afhankelijk van de ontwikkelingen bij Ajax. Pas later in de voorbereiding wordt duidelijk wat het perspectief is voor Ekkelenkamp dit seizoen in Amsterdam.”

Buitenland:

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Borussia Dortmund een oogje heeft op Memphis Depay, die nog één jaar onder contract staat bij Olympique Lyon. Dat laatste betekent overigens niet dat de international van het Nederlands elftal goedkoop is. Want waar BILD onlangs berichtte dat de nummer twee van de Bundesliga van het voorbije voetbalseizoen 44 miljoen euro zou moeten betalen voor zijn doelwit, zitten de Franse media een stuk hoger in de boom. De website Foot 01 heeft het vandaag zelfs over een transferprijs van 60 miljoen euro. De deal is overigens compleet afhankelijk van de monstertransfer van Jadon Sancho naar Manchester United, maar de vleugelspits zou er inmiddels uit zijn met de Red Devils, die 100 miljoen euro vast en 20 miljoen euro aan bonussen voor hem willen overmaken. Transfereert Memphis daadwerkelijk naar Dortmund voor het genoemde bedrag, dan wordt hij de op drie na duurste Nederlander aller tijden. Frenkie de Jong (maximaal 86 miljoen), Matthijs de Ligt (maximaal 85,5 miljoen) en Virgil van Dijk (84,5 miljoen) staan op één, twee en drie.

Had het coronavirus niet toegeslagen, dan had Cristiano Ronaldo een toptransfer gemaakt, schrijft het magazine France Football vandaag. Naar verluidt was er een deal tussen Juventus en Paris Saint-Germain in de maak. In de maand oktober van het afgelopen kalenderjaar nam De Oude Dame het op tegen Lokomotiv Moskou in de Champions League. De Italiaanse grootmacht won met 2-1, maar dat ging met veel pijn en moeite en na het laatste fluitsignaal was Ronaldo niet te genieten. Het bovengenoemde medium weet dat de Portugees op dat moment serieus na ging denken over een transfer naar het Parc des Princes. De Portugese superster zou zichzelf wel hebben zien samenspelen met Neymar en Kylian Mbappé in Parijs, maar dit voorjaar brak het coronavirus uit en dat gooide roet in het eten. Volgens ‘naasten’ van Ronaldo was het anders zeer waarschijnlijk geweest dat de aanvaller daadwerkelijk een transfer naar Paris Saint-Germain had gemaakt.

Had jij Ronaldo bij PSG willen zien?

  • Ik wel
  • Ik niet
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
69+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
34+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
242+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
158+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
86+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
456+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
292+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
826+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8620+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1961+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
598+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
974+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie