Kenneth Pérez: ‘Ajax had precies hetzelfde gedaan als AZ’

Foto: Kenneth Pérez: ‘Ajax had precies hetzelfde gedaan als AZ’

AZ vecht met hand en tand tegen de beslissing van de KNVB om Ajax het ‘rechtstreekse’ Champions League-ticket te geven, maar dat komt de Alkmaarders op behoorlijk veel hoongelach te staan. Kenneth Pérez geeft zijn oude club echter groot gelijk.

In het Algemeen Dagblad zegt hij: “Ik vind dat ze volledig in hun recht staan. Ze zijn daar toch niet dom? Ik neem aan dat ze er juridisch gezien toch enigszins brood in zien, anders ga je niet zo’n strijd aan. Het kost immers ook geld. En dat de media AZ dan een soort calimerogedrag verwijten omdat de club ervan overtuigd is dat Ajax altijd wordt voorgetrokken, moet je er nooit van weerhouden om zo’n stap te nemen.”

De Deense oud-voetballer gaat verder: “Ik weet niet of AZ zo’n braaf imago heeft, ik weet in elk geval wel honderd procent zeker dat als Ajax in dezelfde situatie had gezeten, die club precies hetzelfde had gedaan. De startpremie van de Champions League is enorm hoog en als de KNVB er met matige argumenten ruimte voor openlaat, moet je die ruimte pakken.”

AZ zelf is zich overigens van geen kwaad bewust, stelt de bovengenoemde krant: “De opstandige houding past in wat de voorheen brave club voelt als ‘de vanzelfsprekendheid waarmee in Nederland de macht is verdeeld’. In breder perspectief past de mentaliteitsverandering binnen de club exact bij de verworven status als nieuwe topclub van Nederland. En zo ziet algemeen directeur Robert Eenhoorn het ook graag. En als je in die top vier staat, dan word je nu eenmaal soms beschimpt. Of dat nu terecht is of niet.”

Heeft Pérez gelijk?

  • Ja
  • Nee
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie