‘Waar hij komt verandert alles en gebeurt van alles, zoals met Cruijff’

Foto: ‘Waar hij komt verandert alles en gebeurt van alles, zoals met Cruijff’

Wim Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij onder de indruk is van de trainerskwaliteiten van oefenmeester Josep Guardiola van Manchester City. Toch ziet hij de Engelse grootmacht de Champions League dit seizoen niet winnen.

De oud-voetballer stelt allereerst: “Elk jaar komt Guardiola dichtbij, maar het is hem met Bayern München en City nog niet gelukt om de Champions League te winnen. Het probleem bij zijn huidige ploeg is dat het team aanvallend enkele goede spelers heeft maar dat het in zijn totaliteit niet goed genoeg is om altijd te domineren. Daardoor ben je verdedigend erg kwetsbaar. En de verdedigers Laporte, Mendy, Otamendi en Stones zijn allemaal net niet goed genoeg. Bij City speel je ook nog eens met veertig meter vrije ruimte in je rug. Dat gebeurt echt heel vaak in een wedstrijd. Als je dan als team niet constant dreigend genoeg bent, word je heel vaak met een tegenaanval geconfronteerd.”

Kieft denkt dat Bayern München de grote favoriet is om de Champions League te winnen: “Als je zag hoe dat team na de hervatting in Duitsland speelde, dat was ongelooflijk. Hun speelstijl is natuurlijk ook gecreëerd door Guardiola. Dat vind ik ook het mooie aan hem. Al die machtige clubs die zwaar investeren, of het nu PSG of Chelsea is, spelen zonder identiteit. Als je toch geld uitgeeft, zorg dan dat je er een mooie club voor terugkrijgt. Daar staat Guardiola garant voor. Waar hij komt, verandert alles en gebeurt van alles. Exact zoals met Johan Cruijff vroeger.”

Vind jij Guardiola ook een goede coach?

  • Ik zeker wel
  • Ik niet echt
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie