De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: FA Cup-finale!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: FA Cup-finale!

Het weekend is weer begonnen en dus is het tijd om te genieten. Dit weekend nog meer dan anders, want het weekend bevat een vol speelprogramma met topwedstrijden. Zo wordt de finale van de FA Cup gespeeld en komt er ook een einde aan het bekertoernooi van Portugal. Welkom bij de beste uitzendingen van het weekend.

Zaterdag 1 augustus



De achtste maand van het jaar is alweer aangebroken en dat betekent dat het volgende voetbalseizoen alweer bijna voor de deur staat. Toch kunnen we voor nu nog heerlijk genieten van het zonnetje en de slotfases van verschillende toernooien. De zaterdag heeft namelijk een vol programma dat je niet wil missen!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 1 augustus hieronder:



18.00 uur op Ziggo Sport: FA Cup Final: Arsenal – Chelsea, 20.00 uur op FOX Sports 1: FC Groningen – Heracles Almelo, 20.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – AS Roma, 21.40 uur op Ziggo Sport: Benfica – FC Porto



We trappen de bloedhete zaterdag af met een goede pot voetbal tussen twee topclubs. Natuurlijk doelen we op de finale die gespeeld wordt in Engeland: de FA Cup-eindstrijd. Voor de Gunners zou de overwinning het seizoen toch nog een beetje redden, gezien de achtste positie stukken lager is dan gebruikelijk. 

Voor Chelsea zou winst daarentegen de vervelende nasmaak van de vierde positie wegspoelen. Op de laatste speeldag kwam de club uit Londen toch nog op de vierde plek doordat Manchester United op een gelijk aantal punten kwam. Op doelsaldo verloor de Londense club van de ploeg uit Manchester. 



De avond wordt tevens afgesloten met een bekerfinale, want ook in Portugal wordt een winnaar gekroond. Daar zijn het Benfica en Porto die tegen elkaar duelleren. Porto hoopt ook deze wedstrijd te winnen om een extra beker naast de kampioensschaal van dit jaar toe te voegen aan de prijzenkast. Benfica hoopt daarentegen op een meevaller die de tweede plek iets minder zuur doet aanvoelen.



Toch is om 20.00 uur ook een hoogtepunt van de dag te vinden. Dan spelen FC Groningen en Heracles Almelo hun eerste wedstrijd sinds de coronacrisis. Het betreft natuurlijk maar een oefenwedstrijd, maar aangezien Arjen Robben zijn rentree bij Groningen wil maken is dit mogelijk de eerste wedstrijd waarin hij minuten krijgt. Die wedstrijd wil je dan ook niet missen.





Zondag 2 augustus



Met zoveel hoogtepunten op de eerste zaterdag van augustus is het op zondag een beetje bijkomen. Met slechts twee nieuwe wedstrijden op de dag is het een beetje behelpen, maar dat is ook prima. Niet iedere dag kan onvergetelijk zijn, al is die kans op racegebied voor wel mogelijk voor Max Verstappen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 2 augustus hieronder:



11.30 uur op FOX Sports 2: NAC Heerenveen, 14.30 uur op FOX Sports 1: Go Ahead Eagles – Telstar, 21.40 uur op Ziggo Sport: Genoa – Hellas Verona



De comeback van de Eredivisie is in volle gang en dat is iets waar we als Nederlandse voetbalfans maar al te blij om zijn. Toch wisten de wedstrijden van zaterdag niet bij de beste uitzendingen van het weekend te behoren. Gelukkig zijn deze op zondag gewoon terug te kijken op FOX Sports 2. Vanaf 11.30 uur kan aangeschoven worden voor de wedstrijden tussen NAC en Heereveen en FC Utrecht en AZ.



Op FOX Sports 1 kan later op de middag live een nieuwe oefenwedstrijd gevolgd worden, namelijk het duel tussen Go Ahead Eagles en Telstar. Hoewel de wedstrijd in het niets valt bij de potten van de zaterdag is het nog steeds een ontspannen middagje tussen clubs die tegen elkaar zullen strijden in de Keuken Kampioen divisie.

Mooi weekend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
50+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:34
5+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
84+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
82+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
18+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
63+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
62+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
88+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
111+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
6+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
104+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
583+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
626+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
30+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
81+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
26+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1161+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
471+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
52+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1708+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
102+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie