TRANSFERUURTJE: Spaanse top belt met Ajax, Feyenoord vreest

Foto: TRANSFERUURTJE: Spaanse top belt met Ajax, Feyenoord vreest

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax dreigt Donny van de Beek alsnog kwijt te raken aan Real Madrid. De Spaanse topclub had in een vroeg stadium een akkoord gesloten ter waarde van 55 miljoen euro, maar door de coronacrisis is die overeenkomst weer ingetrokken. Volgens Okdiario hebben de Madrilenen nu Plan B in werking laten treden. Op advies van coach Zinedine Zidane heeft Real Madrid zich opnieuw gemeld bij Ajax met het verzoek om onder nieuwe, gunstigere voorwaarden een deal te sluiten. Op die manier moet Manchester United worden geklopt op de transfermarkt.


Naast Real Madrid heeft ook FC Barcelona een transferplannetje bedacht met Ajax in de hoofdrol. Een inkomende transfer voor de Eredivisie-topclub welteverstaan: Don Balón claimt dat de Catalaanse grootmacht deze zomer af wil van Martin Braithwaite, die na de winterse transferdeadline nog werd ingelijfd vanwege personele problemen in de selectie van coach Quique Setién. Braithwaite heeft echter onvoldoende indruk gemaakt en dus wil Barça hem sluiten aan een club als Ajax, Everton, Real Sociedad of Real Valladolid. Het is twijfelachtig of de Amsterdammers dit zien zitten gelet op de aanwezigheid van Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Lassina Traoré.

Feyenoord dacht verlost te zijn van de aanhoudende geruchtenstroom rond Orkun Kökcü. In juni verlengde de middenvelder zijn verbintenis tot medio 2025, maar dat blijkt nog niet voldoende om Arsenal definitief af te schudden. De Londenaren hopen Mesut Özil deze zomer te verkopen en zien in de Feyenoorder een belangrijke kandidaat om het stokje over te nemen. Naast Kökcü noemt The Express ook Jack Grealish (Aston Villa) en Jonathan David (AA Gent) als opties.


FC Twente heeft al een aantal nieuwkomers mogen verwelkomen en hoopt nog altijd om Karim El Ahmadi te verleiden tot een terugkeer in de Grolsch Veste. De oud-Feyenoorder heeft aangegeven open te staan voor een hereniging, maar de middenvelder zit met Al-Ittihad nog vol in de competitie. De club van trainer Ron Jans heeft volgens RTV Oost kenbaar gemaakt dat El Ahmadi binnen drie weken zijn definitieve beslissing kenbaar moet maken om te voorkomen dat de Tukkers doorschakelen.

Buitenland:

Georginio Wijnaldum moet binnen afzienbare tijd de knoop doorhakken. Liverpool heeft de Oranje-international een aanbod gedaan om zijn contract te verlengen, maar mede door de coronacrisis lijkt een aanzienlijke verbetering er niet in te zitten. Veel tijd om te onderhandelen is er echter niet. Liverpool weet dat zijn contract binnen een jaar afloopt en wil meewerken aan een zomertransfer als er een schappelijke transfersom op tafel komt, zo onthulde journalist Paul Gorst in de podcast Blood Red.


Met Memphis Depay lijkt er nóg een Oranje-international op weg naar een andere club. De aanvaller van Olympique Lyon is net als Wijnaldum begonnen aan zijn laatste contractjaar en hij weigert vooralsnog een nieuwe aanbieding te accepteren. In de Champions League-campagne hoopt Memphis clubs te overtuigen, maar mogelijk hoeft dat niet eens meer nu Borussia Dortmund in de markt is voor de oud-PSV’er. Volgens BILD is hij in beeld als opvolger van Jadon Sancho, die vrijwel zeker naar Engeland verkast.

David Alaba lijkt op zijn beurt de Duitse Bundesliga achter zich te laten. De 28-jarige Oostenrijker heeft volgens SPORT zijn voorkeur uitgesproken voor FC Barcelona, dat zich op dit moment nog wel stukbijt op de vraagprijs van Bayern München. Met Real Madrid, Manchester City, Chelsea, Paris Saint-Germain en Internazionale heeft Alaba meer clubs achter zich aan.

Is Dortmund de ideale club voor Memphis?

  • Ja
  • Nee
918+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie