Ache ziet in Dost ideale leermeester: “Hij kan mij slimmigheden bijbrengen”

Foto: Ache ziet in Dost ideale leermeester: “Hij kan mij slimmigheden bijbrengen”

Ragnar Ache maakt deze zomer een mooie stap van Sparta Rotterdam naar Eintracht Frankfurt. Donderdagmiddag werd de 22-jarige aanvaller gepresteerd bij zijn nieuwe club en sprak zijn ambities.

Ache denkt veel te kunnen leren van zijn nieuwe collega Bas Dost, die met zijn 31 jaar de fijne kneepjes van het vak beheerst. “We hebben elkaar nog niet in het echt ontmoet, maar hij vroeg al wel of ik al een beetje gesetteld ben”, vertelde Ache tijdens zijn presentatie. “Ik vroeg hem hoe het is om in deze stad te wonen. Ik weet zeker dat Bas mij slimmigheden kan bijbrengen. Verdedigers in de Bundesliga zijn sterker dan in Nederland.”

Ache legt zichzelf weinig druk op bij de Bundesligaclub. “Ik heb nog geen echte doelstelling. Ik wil eerst zien hoe het gaat op de training. Na een week zal ik het niveau beter kennen. Ik probeer zo veel mogelijk te leren. Het voetbal het lijkt op dat van Sparta en voor mij is dit thuiskomen, want ik ben in Frankfurt geboren. Ik ben goed opgevangen. Door Bas, maar ook door Jetro Willems, want zij spreken Nederlands.” 

 

Nadat de competitie in Nederland werd afgebroken door de coronapandemie, bleef de aanvaller voor zichzelf trainen. “Ik ben niet op vakantie geweest en ik bleef fit door te kickboksen. Ik moest een tijd alleen trainen vanwege het coronavirus en ik ging maar door. Dat neem ik mee naar het voetbal. Nooit opgeven, ook al ben je moe.”

Gaat hij het maken in de Bundesliga?

  • Ja, heeft de kwaliteit daarvoor
  • Ik twijfel…
34+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie