Zlatan laat Milan eenvoudig winnen, Immobile dichterbij topscorerstitel

AC Milan heeft Europa League-voetbal definitief binnen. De Rossoneri zegevierde eenvoudig om bezoek bij Sampdoria, door een uitblinkende Zlatan Ibrahimovic. Lazio rekende thuis af met het gedegradeerde Brescia en mag hierdoor nog hopen op een top-3 notering.

Sampdoria – AC Milan

Milan wist van tevoren dat het bij een overwinning op Samp definitief bij de eerste zes zou eindigen in de Serie A. De ploeg begon uitstekend en kwam al na vier minuten op voorsprong. Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic stond op de juiste plaats om een afgemeten voorzet van Ante Rebic binnen et komen. Vlak na rust viel de beslissing in het duel, geforceerd door het tandem Ibrahimovic – Hakan Calhanoglu. Eerst stelde de Zweed de Turk in staat om de 0-2 te maken. Zes minuten later bediende de vleugelaanvaller de 38-jarige spits.

Hierdoor konden de bezoekers rustig achterover leunen. Sampdoria probeerde er nog iets van te maken, Gonzalo Maroni kreeg een kwartier voor tijd dé kans op een treffer maar faalde vanaf de strafschopstip. In de slotfase trof de 19-jarige Noor Kristoffer Askildsen nog wel doel. De ploeg uit Genoa is al een tijdje veilig en stond er weinig meer op het spel. In de blessuretijd deed Rafael Leão nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 1-4.

Lazio – Brescia

De Romeinen zijn al verzekerd van Champions League-voetbal volgend jaar, maar hopen nog bij de bovenste drie te finishen in Italië. Tegenstander Brescia kan degradatie al langer niet meer ontlopen en speelt voornamelijk nog voor de eer en de winstpremie. Lazio begon echter het sterkst en kwam na een ruim kwartier op voorsprong door Joaquín Correa. Voor topschutter Ciro Immobile leek het duel dé kans om de topscorerstitel van dit seizoen definitief te claimen. Het duurde lang voordat hij uiteindelijk het net vond: tien minuten voor tijd. Hierdoor komt hij op 35 treffers, vier meer dan Cristiano Ronaldo. De Portugese superster van Juventus heeft nog twee wedstrijden om hier iets aan te doen.

221+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
154+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
105+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel