Locadia van hero naar zero, Cincinnati uitgeschakeld

Jürgen Locadia speelde vanmorgen vroeg een opvallende rol in de wedstrijd tussen FC Cincinnati en Portland Timbers in het MLS is Back-toernooi. De spits scoorde de gelijkmaker, maar miste vervolgens een opgelegde kans én verpestte zijn penalty in de strafschoppenserie.

Pas in de tweede helft kwam het duel in Orlando echt tot ontbranding, nadat oefenmeester Jaap Stam Siem de Jong had ingebracht. Mathieu Deplagne leek de 1-0 voor Cincinnati binnen te werken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. En pardoes viel de bal aan de andere kant van het veld binnen: Jaroslaw Niezgoda maakte er 0-1 van voor Portland Timbers.

Twintig minuten voor tijd mocht ook Locadia invallen en tien minuten later kreeg Cincinnati een strafschop. De oud-PSV’er ging achter de bal staan en faalde niet, hij schoot de bal beheerst in de linkerhoek. Daarna kreeg de aanvaller dé kans om zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten, maar op aangeven van De Jong miste hij jammerlijk voor ‘open doel’.

Er moesten penalty’s aan te pas komen om tot een beslissing te komen. De Jong schoot nog wel binnen, maar Locadia en Kendall Waston misten, waar Portland zijn strafschoppen perfect nam. Cincinnati werd dus uitgeschakeld en de Timbers nemen het in de kwartfinale op tegen New York City FC.

Scoreverloop: 0-1 (67′) J. Niezgoda, 1-1 (79′) J. Locadia