Italiaanse media gaan helemaal los over ‘monster’ De Ligt

Foto: Italiaanse media gaan helemaal los over ‘monster’ De Ligt

Vlak na zijn transfer van Ajax naar Juventus ter waarde van 85 miljoen euro was het nog wat wankel wat Matthijs de Ligt liet zien in de Serie A. Inmiddels hebben de Italiaanse media echter ontzettend veel waardering voor de Oranje-international, en dat steken ze niet onder stoelen of banken.

De Ligt deed gisteren een kleine tachtig minuten mee in de kampioenswedstrijd tussen De Oude Dame en Sampdoria (2-0 winst, doelpunten Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi) en kwam niet in de problemen. Hij raakte zelfs geblesseerd aan zijn hamstring bij het verijdelen van een doelpunt.


Calciomercato geeft de verdediger een 6 als rapportcijfer en wijst naar de schouderblessure die hem al een tijdje parten speelt: “Hij blijft op zijn tanden bijten, maar hij is altijd een sterke schakel in de verdediging.” Tuttomercatoweb is wat scheutiger en deelt een 7 uit: “Hij voorkwam met een tackle een doelpunt dat eigenlijk al gemaakt was. Een monsterlijk optreden, waarmee hij zijn fout in de wedstrijd tegen Udinese (die met 2-1 verloren ging, red.) goedmaakte.”

“Een muur”

TuttoJuve noemt De Ligt een ‘solide stuwdam’ en geeft hem een 8. Il Messaggero, Goal en Fanta Magazine zijn iets voorzichtiger en delen een 7 (twee keer) en een 6,5 uit. Het laatstgenoemde medium stelt: “Een muur. Fabio Quagliarella probeerde hem uit de tent te lokken, maar De Ligt liet zich niet verrassen.” Corriere della Serra geeft hem juist weer een 8: “De druk van zijn transfersom, de blessure van Giorgio Chiellini, de handsballen, een schouder waaraan hij geopereerd moet worden: De Ligt heeft zich meer dan wie dan ook bewezen. Hij bevestigde dat hij over karakter, kwaliteit en intelligentie beschikt.”

Bij FOX Sports beoordeelt David Endt de oud-Ajacied: “Hij was belangrijk en naast Leonardo Bonucci een vaste waarde in de defensie. Het is voor geen enkele speler makkelijk om bij Juventus een plek te verdienen, in een kleedkamer vol persoonlijkheden en met een trainer met een andere manier van voetballen. Als je de rekensom maakt, heeft De Ligt dat uitstekend gedaan. Het is niet makkelijk om je in Italië als centrale verdediger te manifesteren, zeker niet als je een fors prijskaartje om de nek hebt hangen.”

Knap debuutjaar?

  • Zeker
  • Mwah, nee
2655+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie