Balende Advocaat jaloers op Ajax: ‘Liegt er niet om’

Foto: Balende Advocaat jaloers op Ajax: ‘Liegt er niet om’

De missie van Feyenoord in het nieuwe seizoen is duidelijk: op Ajax en AZ jagen en PSV en ook FC Utrecht achter zich houden. Toch wordt dat een behoorlijk moeilijk verhaal, des te meer omdat het geld gewoonweg op is in De Kuip.

In een interview met het Algemeen Dagblad reageert oefenmeester Dick Advocaat: “Van die laatste twee clubs kun je zeker iets verwachten, daar ben ik van overtuigd. FC Utrecht heeft in mijn ogen echt een prima selectie samengesteld. PSV had gewoon al goede spelers en die maken daar straks een nieuwe start. AZ is eigenlijk nog vrijwel compleet en die ploeg bleek afgelopen seizoen al erg sterk. En Ajax is weliswaar Hakim Ziyech kwijtgeraakt, maar ze hebben daar natuurlijk nog een prima selectie en bovendien zie ik ze weer in een categorie spelers zoeken die er niet om liegt. Met ook al twee nieuwe spelers voor zo’n 25 miljoen euro.” (Ajax legde de Braziliaan Antony en de Ghanees Mohammed Kudus vast, red.)

Feyenoord vist in een hele andere vijver… “Dat is heel duidelijk. Maar dat wisten we. We hebben voor de coronacrisis bij elkaar gezeten en plannen gemaakt, maar financieel is dat allemaal niet meer mogelijk. Toch ben ik heel blij dat de club er alles aan heeft gedaan om de selectie zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Met afgelopen week ook nog de handtekening van Botteghin, die nog een jaar bij ons blijft.”

Advocaat had op een andere zomer gehoopt: “We wilden de groep ook flink versterken, maar dat is gewoon erg lastig in deze tijd. We zochten in een categorie spelers die transfervrij zijn of heel goedkoop. Bryan Linssen was transfervrij en die wilde ik heel graag hebben. Het heeft even geduurd, maar hij is er. En Mark Diemers was bij Fortuna gewoon één van de beste middenvelders in de eredivisie. Ik ben ook blij met de ervaring van Linssen en Diemers. We hebben al veel jonge spelers, in de selectie als geheel én in ons basiselftal. De derde nieuweling, de Duitser Christian Conteh, ken ik nauwelijks. Hij is iemand voor de toekomst, hopelijk verrast hij ons allemaal. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Want dat er iets bij is gekomen, was natuurlijk wel nodig ook.”

Ben jij ook jaloers op Ajax?

  • Ja, qua geld wel
  • Nee, ik niet
1161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
35+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
45+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
244+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
205+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
75+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
720+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
334+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
738+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie