Man United laat na definitieve stap naar CL-voetbal te zetten

Foto: Man United laat na definitieve stap naar CL-voetbal te zetten

Manchester United heeft thuis twee belangrijke punten laten liggen tegen West Ham United. Desondanks staan The Mancunians voorlopig wel op een Champions League-plaats. Door een merkwaardige handsbal van Paul Pogba kwam United op achterstand, maar net na rust trok Mason Greenwood de stand weer gelijk.

Manchester United begon de strijd tegen West Ham United in de wetenschap dat het bij een overwinning een reuzenstap zou zetten richting een Champions League-ticket. Na zijn recente basisplaats tegen Crystal Palace als linksback, mocht Timothy Fosu Mensah tegen The Hammers opdraven vanaf de rechterkant. De thuisploeg begon het sterkste en kreeg mogelijkheid via Anthony Martial, Mason Greenwood en Bruno Fernandes, drie uitblinkers van de laatste maanden. Dit keer had geen van hen echter het vizier op scherp staan. Vervolgens leverden ook kansen van Marcus Rashford en Timothy Fosu-Mensah niks op.

Op slag van rust een merkwaardig moment: Paul Pogba kreeg de bal van korte afstand richting zijn gezicht geschoten en reageerde met een reflex met de handen. De bal ging op de stip en Michail Antonio wist wel raak met het buitenkansje. Het was duidelijk dat de grootmacht in de tweede helft aan de bak kon. Manager Ole Gunnar Solskjaer greep in door Fosu-Mensah naar de kant te halen en Aaron Wan-Bissaka als vervanger het veld in te sturen. Na vijf minuten werd het alweer gelijk. Na een fraaie combinatie tussen Anthony Martial en Mason Greenwood, kwam laatstgenoemde in scoringspositie en zoals veel vaker bleef hij weer ijzig koel voor de goal. De pas 18-jarige Engelsman was de vierde speler in de geschiedenis van United die zeventien treffers maakte. Zijn voorgangers: George Best, Brian Kidd en Wayne Rooney.

De gastheren hoopten erop en erover te kunnen gaan, maar waar wenste West Ham niet aan mee te werken. De bezoekers kregen via Jarrod Bowen en Declan Rice een aantal mogelijkheden, al wisten zij David de Gea niet te passeren. Ook de in een uitstekende vorm verkerende Antonio kreeg nog een kans, maar slaagde er niet in zijn tweede te maken. Een kwartier voor tijd werd hij vervangen door oud-FC Utrecht-spits Sébastien Haller. Aan de andere kant viel Odion Ighalo nog in. De Nigeriaan haalde nog een keer de trekker over, maar kon niet voorkomen dat 1-1 de eindstand werd.

Hierdoor komt Manchester United (tijdelijk) op de derde plaats. Ze komen, net als Chelsea, op 63 punten, maar beschikken over een beter doelsaldo. The Blues spelen vanavond tegen kampioen Liverpool. Leicester City staat op drie punten vijfde en kan Man United zondag passeren in een directe confrontatie. West Ham is door het punt nu ook officieel veilig. De Londenaren stijgen naar de vijftiende stek in de Premier League en zijn ook volgend seizoen verzekerd van voetbal op het hoogste niveau.

Scoreverloop: 0-1 (45+2′) Michail Antonio (strafschop), 1-1 (51′) Mason Greenwood

Zie je Man United nog naast een CL-ticket grijpen?

  • Ja
  • Nee
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie