KNVB komt met groot nieuws voor Eredivisie-clubs

Foto: KNVB komt met groot nieuws voor Eredivisie-clubs

De Nederlandse voetbalbond presenteert vandaag het competitieschema voor volgend seizoen. En het blijkt dat de KNVB geluisterd heeft naar een suggestie van algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax, zo weet De Telegraaf.

De krant onthult op woensdagochtend: “De KNVB omarmt het plan van Ajax-directeur Edwin van der Sar om de topduels tussen Ajax, AZ, PSV en Feyenoord zo laat mogelijk in het seizoen te laten spelen. Dat blijkt uit het conceptschema van de Eredivisie, dat de voetbalbond vandaag presenteert. Direct nadat Van der Sar het proefballonnetje opliet, zei KNVB-directeur Eric Gudde overigens al met hetzelfde idee rond te lopen. Het vergroot de kans dat er tegen die tijd weer in volle stadions kan worden gespeeld. Zoals bekend, is dat bij de start van de Eredivisie vanwege de coronacrisis nog niet mogelijk en zullen de stadions normaal gesproken pas weer volstromen nadat er een veilig en goedwerkend vaccin of medicijn is ontwikkeld.”

Men vervolgt: “De KNVB kiest er in het conceptprogramma voor om alleen de planning voor de duels in de 21 speelronden tot de winterstop bekend te maken. Eind december volgen de beoogde tijdstippen en data voor de speelronden 22 tot en met 34. Nieuw is dat er op zaterdagmiddag gevoetbald zal worden. Elke Eredivisie-club speelt (minimaal) één thuisduel op zaterdag om 16.30 uur. FC Utrecht en AZ hebben zaterdag 12 september de primeur. Zij openen het Eredivisie-bal.”

De play-offs om promotie/degradatie en Europees voetbal bestaan uit één wedstrijd in plaats van twee. Dat heeft alles met het Europees kampioenschap van 2021 te maken.

Toppers pas na de winterstop…

  • Goede zaak
  • Slechte zaak
608+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie