Real duwt Leganés omlaag, Ajax-beulen grijpen mis

Foto: Real duwt Leganés omlaag, Ajax-beulen grijpen mis

Real Madrid heeft Leganés zondagavond uit de Spaanse Primera División gewipt. De nieuwe landskampioen ontsnapte met een 2-2 gelijkspel en dat was voor de laagvlieger niet voldoende om aan degradatie te ontsnappen.

Het succesteam van Zinedine Zidane kwam tweemaal op voorsprong in het Estadio Butarque. Sergio Ramos opende de score binnen tien minuten en vlak na rust trof ook Marco Asensio doel. Bryan Gil en Roger Assale brachten Leganés echter langszij met een bloedstollende slotfase als gevolg, maar de bevrijdende 3-2 bleef uit.

Leganés claimde in de slotfase nog wel een strafschop vanwege hands. De VAR nam de tijd om hiernaar te kijken en besloot het verzoek van de smekende thuisploeg niet te honoreren. Leganés volgt Real Mallorca en Espanyol zodoende naar het tweede niveau van Spanje. Celta de Vigo weet zich te handhaven

Ajax-beulen grijpen mis

Met Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla waren de Champions League-tickets voorafgaand aan deze laatste speelronde al verdeeld. De strijd om deelname aan de Europa League zorgde evenwel voor maximale spanning. Villarreal was de grote winnaar van het weekend door met 4-0 te winnen van SD Eibar met het rechtstreekse Europa League-ticket als beloning.

De strijd om het voorrondeticket werd een prooi voor Real Sociedad, dat dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Atlético plek zes bemachtigde. Granada grijpt ondanks een 4-0 zege op Athletic Bilbao mis, waar ook clubs als Getafe en Valencia (1-0 nederlagen bij respectievelijk Levante en Sevilla) misgrijpen. Opvallend detail: de twee laatstgenoemde clubs waren dit seizoen nog verantwoordelijk voor de Europese uitschakeling van Ajax.

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie