‘AZ heeft een betere jeugdopleiding dan Paris Saint-Germain’

Foto: ‘AZ heeft een betere jeugdopleiding dan Paris Saint-Germain’

Vorig jaar vertrok Leeroy Echteld uit het niets bij Paris Saint-Germain, en sindsdien zit hij zonder club. De 52-jarige jeugdopleider, die in 2018 zijn job als assistent-trainer bij AZ opzei voor Parijs, hoopt snel weer aan de bak te kunnen.

“Het was een mooie ervaring, precies op het moment dat ik dat wilde. Een grote staf, veel mensen aansturen en met jonge talenten werken. Toen ik daar binnenkwam stelde ik me voor en legde ik mijn ideeën uit. In gebrekkig Frans en een beetje Engels. Op een gegeven moment begonnen de mensen me te begrijpen. Het was een uitdaging om dat over te brengen aan de spelers en de staf”, vertelt Echteld aan AZ TV.

Echteld legt verder uit dat de jeugdopleiding van AZ beter in elkaar zit dan die van PSG. “AZ heeft een duidelijke visie over hoe ze talenten willen laten ontwikkelen. Dat begint bij de jongste spelers. Er is echt een plan. Bij PSG is dat veel minder. Daarentegen heeft die club de afgelopen jaren wel voor zestig miljoen aan jeugdspelers verkocht, dus wie ben ik om kritiek te leveren? Maar vanaf de eerste dag heb ik daar intern kritiek gehad op de manier waarop ze daar dingen organiseerden. Daar kan nog veel aan gebeuren.”

Hij heeft nog altijd contact met veel spelers van de Alkmaarders. “Til, Koopmeiners, Stengs, Hatzidiakos, Wijndal, Ouwejan. Toen Stengs scoorde tegen Groningen kwam hij naar me toe, dat was een mooi moment. We hebben samengewerkt in de Onder-19 en toen stonden we samen bij het eerste. Het was zijn eerste goal, dat was mooi om mee te maken.”

Moet AZ hem terughalen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
105+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie