“Vlap of Dumfries hadden we graag een jaartje langer gehouden”

Foto: “Vlap of Dumfries hadden we graag een jaartje langer gehouden”

De laatste tien jaar is sc Heerenveen weggezakt uit de subtop van de Eredivisie. De Friezen hebben echter nog altijd ambities om weer jaarlijks mee te doen in de strijd om Europees voetbal.

Middels opleiden en doorontwikkelen wil Heerenveen weer stappen voorwaarts maken. “De traditionele topdrie staat vast en AZ is daar met goed beleid bij aangehaakt. Dan heb je FC Utrecht en Vitesse, clubs met eigenaren. Daar willen wij proberen aan te sluiten, maar dat is wel een langetermijnproject”, zo laat de technisch manager weten aan Voetbal International.

Hamstra beaamt dat het sneller kan. “Kijk: als we de ambitie zesde te worden heel snel willen waarmaken, zou ik deze zomer vijf jongens van 28 jaar kunnen binnenhalen. Dan eindigen we komend seizoen misschien al in de subtop, maar staat er dan nog kapitaal op het veld? Waarschijnlijk niet veel. Dat kan dus niet, want het doorverkopen van spelers is cruciaal voor de club. Dus het moet op een duurzame manier.”

Spelers verkopen blijft een belangrijke drijfveer. “Waar we naartoe willen, is een situatie waarin we spelers langer kunnen vasthouden. Michel Vlap of Denzel Dumfries hadden we graag een jaartje langer gehouden, maar vanwege onze financiële situatie móésten we wel verkopen. Lukt het ons dat tekort kleiner te maken, dan snijdt het mes aan twee kanten. Dan kunnen we talentvolle spelers langer behouden, waardoor de kwaliteit van ons elftal omhoog gaat en we richting de topzes kunnen.”

Is dit plan realistisch?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie