Lommel shopt in Nederland: breidt staf uit met Van der Veen én Kujovic

Foto: Lommel shopt in Nederland: breidt staf uit met Van der Veen én Kujovic

Peter van der Veen staat in de nadrukkelijke belangstelling van Lommel SK om assistent-trainer te worden. Dat laat Voetbal International vrijdagochtend weten.

De bondscoach van Oranje Onder 17 zette de afgelopen jaren een aantal ijzersterke prestaties neer door de EK-titel te pakken en bovendien de finale van het WK te behalen. Dat is het ambitieuze Lommel SK ook niet onopgemerkt gebleven, want de club ziet in Van der Veen een goede tweede man naast een nog aan te stellen hoofdtrainer.

Lommel SK speelt op het tweede niveau van België, maar heeft met de City Football Group in de rug grote ambities in de komende jaren. Zo haalde CEO Harm van Velthoven Stijn Wuytens al transfervrij weg en is het Bulgaars toptalent Filip Krastev ook al bijna binnen.

Van der Veen heeft ervaring in de jeugdopleiding van zowel Sparta Rotterdam als Ajax, maar is inmiddels alweer een aantal jaren werkzaam bij de Nederlandse bond. De oefenmeester beschikt nog over een contract tot de zomer van 2021.

Update 13/05 17.15u

Net voor het weekend werd de interesse van Lommel SK in Peter van der Veen bekend, net erna is de deal daadwerkelijk beklonken. De 48-jarige bondscoach van de Oranje O17-ploeg vertrekt naar België om daar assistent van Liam Manning te worden. De club haalde voor de technische staf nog iemand op in Nederland: Vladan Kujovic. De keeperstrainer van MVV gaat die functie nu bij de Tweede Klasser vervullen. De Servische oud-doelman van onder meer Roda JC en Willem ll was pas een jaar in dienst bij de Maastrichtenaren.

Mooie stap voor allebei?

  • Ja hoor
  • Mwah…
25+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie