TRANSFERUURTJE: Feyenoord-ruildeal, nu al problemen door Ziyech

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-ruildeal, nu al problemen door Ziyech

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Eigenlijk wil Feyenoord zijn allerbeste spelers binnenboord houden, maar de financiële situatie van de Rotterdammers ziet er niet heel rooskleurig uit… en daarom kan het aantrekkelijk zijn om tóch iemand te verkopen. Marcos Senesi bijvoorbeeld. We hebben al een paar keer kunnen lezen dat technisch directeur Frank Arnesen alleen wil luisteren bij een recordaanbieding van rond de 20 miljoen euro. Volgens de Italiaanse media is het geïnteresseerde AS Roma echter niet van plan om dit bedrag zomaar eventjes op tafel te leggen. De Romeinen zouden veel meer voelen voor een ruildeal, waarbij Rick Karsdorp definitief terugkeert naar De Kuip. Op die manier kan de torenhoge vraagprijs van Feyenoord gedrukt worden, al is het de vraag of de traditionele Eredivisie-topclub hier wel oren naar heeft.


Het is de algemene verwachting dat er nog flink wat staat te gebeuren bij Ajax op transfergebied. André Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek zouden kunnen vertrekken, en directeur voetbalzaken Marc Overmars zit zelf natuurlijk óók niet stil. De Spaanse media schreven onlangs dat de beleidsbepaler wel oren heeft naar de komst van Takefusa Kubo, die eigendom is van Real Madrid maar dit seizoen op huurbasis voor Real Mallorca speelt. Don Balón weet dat oefenmeester Zinédine Zidane inmiddels groen licht heeft gegeven voor een nieuwe uitleenbeurt, al hebben de Amsterdammers concurrentie van een groot aantal andere gegadigden, waaronder bijvoorbeeld Celta de Vigo. Ook Reinier Jesus Carvalho is overigens op te pikken bij De Koninklijke. Hij maakte in de winterstop van dit jaar voor 30 miljoen euro de overstap van Flamengo naar het Estadio Santiago Bernabéu, maar zal zich moeten ontwikkelen alvorens hij echt in aanmerking komt voor speeltijd in de Spaanse hoofdstad. Toen de achttienjarige middenvelder nog in de Braziliaanse competitie speelde, werd hij veelvuldig gelinkt aan Ajax, maar het is niet bekend of de Amsterdammers nog steeds geïnteresseerd zijn.

De nieuwste aanwinst van FC Twente heet Vaclav Cerny. Via de officiële kanalen maken de Tukkers bekend dat de Tsjechische technicus voor één jaartje gehuurd wordt van FC Utrecht. In de Galgenwaard kon de oud-Ajacied niet aan de verwachtingen voldoen. Op de clubwebsite reageert Cerny op zijn transfer: “Ik ben heel blij met FC Twente, ik wil hier vechten voor een plek. Ik heb een fijn gesprek gehad met trainer Ron Jans, dat gaf vertrouwen. Ik ken FC Twente goed, ik ben immers al zes jaar in Nederland. Mijn eerste goal in de Eredivisie maakte ik tegen FC Twente, dat was voor mij persoonlijk een bijzonder moment. De club heeft een prachtig stadion met een geweldige sfeer. Grote spelers hebben hier gespeeld. Ik heb er heel veel zin in.”

Buitenland:

Hakim Ziyech is officieel van Ajax naar Chelsea getransfereerd en traint al mee bij de Blues. Niet iedereen is daar even blij mee, want de komst van de Marokkaan (en ook Timo Werner van RB Leipzig) zorgt naar verluidt voor problemen op Stamford Bridge. Chelsea verloor dit weekend met 3-0 van Sheffield United en moet aanzetten om nog een Champions League-ticket uit het vuur te slepen in de Premier League. De Engelse media suggereren vandaag dat sommige spelers van de Londenaren er met de pet naar gooien omdat ze weten dat ze hun plekje toch wel gaan verliezen. De Blues hebben ruim 100 miljoen euro uitgegeven om aan de slag te mogen gaan met Ziyech en Werner, en het is dus wel duidelijk dat de middenvelder en de aanvaller na de zomer basisspelers worden onder oefenmeester Frank Lampard. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor spelers als Tammy Abraham en Willian, al beschikt de Braziliaan over een aflopend contract.


Oefenmeester Quique Setién staat onder grote druk bij FC Barcelona, maar Ronald Koeman gaat hem sowieso niet vervangen in het Camp Nou-stadion. Pas na het EK 2021 is de bondscoach van Oranje bereid om in te stappen. De clubleiding van de Catalanen wil de Zaandammer maar al te graag hebben, maar niet iedereen bij Barça is positief. Het is namelijk een publiek geheim dat Koeman van mening is dat de selectie van zijn oude werkgever veel te oud is. Krijgt hij het voor het zeggen in Camp Nou, dan gaat er vermoedelijk veel veranderen. Lionel Messi (33 jaar) is zijn plekje vermoedelijk wel zeker, maar Luis Suárez (33), Sergio Busquets (31), Gerard Piqué (33), Jordi Alba (31), Arturo Vidal (33) en Ivan Rakitic (32) voelen de bui al hangen. Zij hebben volgens de Spaanse roddelmedia dan ook een grote voorkeur voor de komst van hun ‘generatiegenoot’ Xavi.

Moet Barcelona verjongen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1666+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie