‘Allergisch voor verliezen toen ik bij Cristiano uit huis ging’

Foto: ‘Allergisch voor verliezen toen ik bij Cristiano uit huis ging’

Nani gooide hoge ogen bij Sporting Portugal en werd overgenomen door Manchester United, waar hij samen ging spelen met zijn landgenoot Cristiano Ronaldo. De twee gingen daarnaast ook samenwonen en werden dikke maatjes.

In gesprek met The Players’ Tribute vertelt de aanvaller: “Ik had nog niet gedacht Manchester United, maar mijn agent, Jorge Mendes, schreef alle geïnteresseerde clubs voor me op en zei: ik denk dat je het beste voor United kan kiezen. Ik heb gesproken met Sir Alex Ferguson (de manager destijds, red.), en hij wil jou ontwikkelen net als hij met Cristiano heeft gedaan. Voor ik het wist, was ik in Manchester op zoek naar een huis.”

Nani vervolgt: “Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik eerst in een hotel zou gaan wonen, maar toen vroeg Jorge me: zou je het leuk vinden om bij Cristiano te gaan wonen? Dus ik trok in bij hem en Anderson, die ook net naar Manchester United was gekomen. Cristiano had een zwembad, pingpongtafel, een tennisveld… en elke dag daagden we elkaar uit in een bepaald spel. Cristiano kon verliezen niet accepteren, nooit! Maar dat vonden we geweldig aan hem, en we hebben heel veel van hem geleerd. Tegen de tijd dat Anderson en ik dat huis verlieten, waren we allergisch geworden voor verliezen.”

De inmiddels 33-jarige aanvaller genoot met volle teugen van zijn tijd in de Premier League: “Sir Alex was als een vader voor me. Jongens als Rio Ferdinand en Ryan Giggs hebben me zoveel goed advies gegeven. En ik ben vrienden geworden met Antonio Valencia, Fabio, Cristiano, Anderson en vele anderen.”

Ronaldo het voorbeeld van een echte winnaar?

  • Zeker
  • Nee
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie