Gio in tranen door brute moord: “Iets waar ik lang niet over gesproken heb”

Foto: Gio in tranen door brute moord: “Iets waar ik lang niet over gesproken heb”

Tien jaar geleden behaalde het Nederlands Elftal de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Toenmalig linksback Giovanni van Bronckhorst denkt er nog vaak aan terug, maar niet alleen vanwege de sportieve aspecten: hij leerde er namelijk een ballenjongetje kennen die een half jaar later vermoord bleek te zijn.

“Je kwam er om te presteren, maar je leerde ook een land, een cultuur en lieve mensen kennen. Zo leerde ik er een geweldig, dertienjarig knulletje kennen dat met zijn team elke dag ballenjongen was bij onze trainingen en met wie ik een mooi contact kreeg”, vertelt Van Bronckhorst in De Telegraaf, dat beschrijft dat een lange stilte met tranen bij de oud-Feyenoorder volgt.

“Het is voor het eerst in tien jaar dat het me zo aangrijpt. Het is iets waar ik lang niet over heb gesproken… Hij was niet bij me weg te slaan. Na het WK hield ik contact met hem. Ik stuurde hem berichten en hij mij. Na een half jaar reageerde opeens zijn zusje in plaats van hijzelf. Ze zei: ‘Sorry, hij kan niet meer met je praten. Hij is vermoord…’ Op zo’n moment voel je wat voor land het nog steeds is, hoe gevaarlijk het daar is”, besluit hij hevig geëmotioneerd.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie