United wint ruim bij Villa na grote VAR-blunder

Foto: United wint ruim bij Villa na grote VAR-blunder

Manchester United is de laatste weken op dreef in de Engelse Premier League. Ook degradatiekandidaat Aston Villa, met Anwar El Ghazi als basisspeler, kon de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer niet stuiten: 0-3.

Op Villa Park liet Aston Villa zich aanvankelijk zeker niet afbluffen. De aan United gelinkte Jack Grealish zorgde voor gevaar middels een volley en de Egyptenaar Trézéguet trof zelfs de paal. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers vervolgens wel erg goedkoop aan een treffer. Bruno Fernandes benutte een zelf verdiende strafschop, maar uit de herhalingen bleek Ezri Konsa helemaal geen overtreding te hebben gemaakt.

Het niet ingrijpen van de VAR kwam Villa dus duur te staan. In Birmingham kreeg Villa vlak voor rust de zoveelste tik om de oren dit seizoen. Villa ging in de 45ste minuut nog één keer op jacht naar een treffer, maar verspeelde de bal knullig op vijandelijke helft en een snelle counter werd uiteindelijk fraai afgerond door de man in vorm van United, Mason Greenwood.

Na rust had Villa weinig meer te vertellen tegen United. Marcus Rashford zag zijn treffer nog afgekeurd worden vanwege hinderlijk buitenspel van Paul Pogba, maar de Fransman herstelde zijn fout amper een minuut later door van afstand de bal tegen de touwen te plaatsen: 0-3.

United komt op 58 punten en nadert nummer drie Chelsea tot twee punten. Villa lijkt met 27 punten en een negentiende klassering af te stevenen op het Championship.

Scoreverloop: 0-1 (27′) Bruno Fernandes (strafschop), 0-2 (45′) Mason Greenwood, 0-3 (58′) Paul Pogba

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie