‘ArenA komt met strenge eisen voor Ajax-fans’

Foto: ‘ArenA komt met strenge eisen voor Ajax-fans’

Ajax en de Johan Cruijff ArenA werken hard aan een plan om de fans terug te laten keren. Volgens stadiondirecteur Henk Markering gaat dit het ‘belangrijkste project’ worden.

Bij oefenduels mag de Johan Cruijff ArenA proefdraaien. Volgens stadiondirecteur Henk Markerink zal ‘de discipline van de bezoekers’ leidend worden. “Die kunnen het systeem maken of breken.” Allereerst moet men bepalen wie van de 41.000 seizoenkaarthouders naar welke wedstrijd mag, want er is in beginstadium maar ruimte voor 12.500 supporters (23 procent).

Mogelijk zal er worden gewerkt met een tijdslot en het meten van de temperatuur. “Dan het zitten op de tribune. De afstand van het middenpunt van een stoeltje tot het stoeltje ernaast is in de Arena 48 centimeter. Om voldoende ruimte tussen supporters te creëren, worden steeds drie stoeltjes vrijgehouden. Ook zit er, van boven naar beneden, steeds een vrije rij tussen”, weet het NRC. Gezinsleden mogen wel bij elkaar en voor jongeren onder achttien jaar lijken speciale vakken te worden gecreëerd.

Eten en drinken zal ‘zoveel mogelijk in verpakte materialen’ worden verpakt, waar hygiënemaatregelen gelden voor de toiletten. Ondertussen is nog onduidelijk hoe zingen en schreeuwen tegengegaan moet worden, maar de mogelijkheid om mondkapjes te verplichten is aanwezig. Het NRC besluit: “De meeste ‘stuwing’ treedt op na het laatste fluitsignaal, zegt Markerink. Iedereen wil dan tegelijkertijd weg. Plan is om het stadion vak voor vak leeg te laten lopen. Met een ‘naprogramma’ kunnen wachtende supporters worden vermaakt.”

Een goed plan?

  • Ja
  • Nee
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie