Sarri: ‘Ook De Ligt had dit niet kunnen voorkomen’

Foto: Sarri: ‘Ook De Ligt had dit niet kunnen voorkomen’

Juventus kwam gisteren met 0-2 voor tegen AC Milan, maar verloor uiteindelijk met 4-2. Defensief gezien zag het er bij tijd en wijle niet uit bij De Oude Dame, en dat kwam mede door de schorsing van Matthijs de Ligt. Al is oefenmeester Maurizio Sarri het hier niet mee eens.

De coach vertelt aan het medium DAZN: “We hadden een totale black-out van een kwartier. Het is andere teams in deze periode ook overkomen. Het is vaak niet eens mogelijk om een oorzaak te vinden voor deze onverklaarbare black-outs.” Sarri weigert echter naar het gemis van De Ligt te wijzen: “De verdediging deed het prima tot de 62ste minuut, we hadden Milan nog geen enkele kans gegeven. Onze eerste zestig minuten waren van wereldklasse. We hadden de volledige controle en toen kwam die black-out. Maar we moeten er niet te veel bij stilstaan.”

De Italiaan heeft het namelijk al vaker zien gebeuren: “We hebben een paar slechte wedstrijden gespeeld die we terecht verloren, maar dat was nu niet het geval. We speelden goed. Ik heb veel andere teams vergelijkbare black-outs zien hebben de laatste tijd, omdat het ongebruikelijk is om met deze temperaturen te trainen en te spelen, met zoveel wedstrijden kort op elkaar.”

Zaterdag wacht Atalanta Bergamo als tegenstander: “Als we dit gaan over-analyseren, kan dat alleen maar contraproductief werken. Het zou ten koste gaan van het goede werk dat we tot nu toe hebben verricht. We moeten ons focussen op de volgende wedstrijd. Deze ploeg kan uitstekend voetballen, daar moeten we op voortborduren.”

Miste Juventus De Ligt?

  • Zeker
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie