“We hebben allemaal wel zoiets van: oppassen”

Foto: “We hebben allemaal wel zoiets van: oppassen”

Siem de Jong transfereerde in de winterstop van Ajax naar FC Cincinnati, maar heeft nog geen wedstrijd voor zijn nieuwe club gespeeld door de uitbraak van het coronavirus. Dat gaat nu veranderen, aangezien het MLS is Back-toernooi op het programma staat.

Desondanks is Covid-19 nog lang niet onder controle in Amerika. FC Dallas kan bijvoorbeeld niet meedoen aan het toernooi vanwege een stuk of tien besmettingen… Wat krijgt De Jong mee van de situatie? In het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Dat Dallas niet het enige team is dat is getroffen. Ook bij Nashville zijn er besmettingen. Op het moment dat wij nu bellen zou het bij hen gaan om acht gevallen. Het is moeilijk te zeggen hoe die ontstaan. Voor spelers en staf van alle clubs is alles hier strikt geregeld. De meeste besmettingen zullen niet nu zijn opgelopen, maar al eerder in de thuisstaten. Wat ik begrijp hebben de meeste spelers die positief testen geen symptomen.”

Hebben de teams onderling contact? “We zitten in hetzelfde hotelcomplex, maar het is wel de bedoeling dat de teams zoveel mogelijk bij elkaar uit de buurt blijven. Alleen de liften, die gebruikt wel iedereen elke dag. Iedereen kent ook jongens van andere teams, dus we hebben allemaal wel zoiets van: oppassen.”

Heeft hij zijn vader en moeder al bezorgd aan de lijn gehad? “Bezorgd niet direct, maar zij vragen natuurlijk ook hoe het zit. Laten we hopen dat het meevalt. Nu we vlak voor de start zitten, neem ik aan dat het toernooi in elk geval begint. Wij spelen zaterdag, onze eerste poulewedstrijd om 22.30 uur. We spelen er ook één om 9.00 uur ‘s morgens, tegen Atlanta United van Frank de Boer. In Nederland zijn eredivisiewedstrijden om 12.30 uur al een dingetje, maar dit is andere koek. Nu gaan we denk ik midden in de nacht maar al aan de pasta.”

Bizar dat dit van start gaat in Amerika?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie