Klaassen blijft met Werder in Duitse Bundesliga

Werder Bremen speelt ook volgend seizoen in de Duitse Bundesliga. De club van Davy Klaassen had maandagavond voldoende aan een 2-2 gelijkspel bij 1. FC Heidenheim.

In Bremen eindigde het heenduel in 0-0 en dus moest de beslissing vallen in de Voith-Arena. Werder begon ondanks de enorme spanning voortreffelijk. Josh Sargent liet de eerste grote kans nog onbenut, maar uitgerekend voormalig Werder-speler Norman Theuerkauf schoot de bal even later alsnog fraai in eigen doel: 0-1.

Werder domineerde in de eerste helft en kon zich halverwege alleen beklagen over de geringe marge. Bij een nederlaag zou het doek alsnog vallen, maar Heidenheim profiteerde na rust niet van de mogelijkheden. Met name Stefan Schimmer en David Otto lieten na om minstens de gelijkmaker op het bord te krijgen.

Ook na rust vergat Werder het duel te beslissen. Daardoor bleef het lang spannend en vlak voor tijd viel het doelpunt ook voor Heidenheim, waar Tim Kleindienst in de rebound doel wist te treffen. Diep in blessuretijd scoorde Kleindienst nogmaals, maar vlak daarvoor had Ludwig Augustinsson Werder al definitief in veilige haven geschoten.

Scoreverloop: 0-1 (3′) Norman Theuerkauf (eigen doelpunt), 1-1 (85′) Tim Kleindienst, 1-2 (90′) Ludwig Augustinsson, 2-2 (90′) Tim Kleindienst (strafschop)