Steek onder water naar KNVB: Cambuur ‘stemt’ over verlenging Stevens

Foto: Steek onder water naar KNVB: Cambuur ‘stemt’ over verlenging Stevens

Sonny Stevens heeft zijn aflopende contract bij SC Cambuur verlengd. De club die in het afgebroken seizoen promotie op pijnlijke wijze misliepen, maken het nieuws over de doelman op bijzondere wijze bekend.

Cambuur publiceerde donderdagmiddag op social media een video van een Whatsapp-groepsgesprek. Daarin vraagt technisch directeur Foeke Booy wat er eerst bij moet komen: een spits of een keeper. Jarchinio Antonio stelt voor om erover te stemmen. ‘Goed idee, we zijn tenslotte een democratische vereniging. App me persoonlijk jullie voorkeur even’, reageert Booy.

De uitslag van de stemming is: 16 voor een spits, 9 voor een keeper en 9 onthoudingen. ‘Dat lijkt me een overduidelijke meerderheid voor een spits’, stelt Martijn Barto. Peter van der Vlag denkt daar anders over en directeuren Ard de Graaf en Gerald van den Belt verlaten de groepsapp. Stevens wordt door Booy juist toegevoegd: hij is ook komend seizoen speler van Cambuur.

Met het filmpje verwijst Cambuur natuurlijk naar de videocall van de KNVB, over wat er moest gebeuren met het afgebroken seizoen. Zestien clubs stemden voor promotie en degradatie, negen tegen en negen clubs brachten geen stem uit. De KNVB concludeerde dat er vanwege de blanco stemmen geen duidelijke meerderheid was en zette een streep door promotie en degradatie. Cambuur, dat met een straatlengte voorsprong bovenaan stond in de Keuken Kampioen Divisie, blijft daardoor op het tweede niveau actief.

Geniaal?

  • Echt wel!
  • Nee, beetje flauw
150+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie