West Ham wint spectaculaire Londense derby en gooit strijd CL-tickets open

In de Premier League heeft Chelsea FC de kans laten liggen om over Leicester City te springen naar de derde plaats op de ranglijst. The Blues gingen woensdagavond immers onderuit op het veld van West Ham United: 3-2. Andriy Yarmolenko legde de eindstand van deze spectaculaire Londense derby pas in de extra tijd vast.

West Ham United hoefde in de eerste helft niet veel onder te doen voor de stadgenoot, maar het zat The Hammers aanvankelijk niet mee. Vlak voor rust leek de ploeg op voorsprong te komen na een scrimmage waarbij Tomás Soucek het laatste zetje gaf, maar na een lange VAR-check ging er een streep door de treffer wegens buitenspel van de op de grond liggende Michail Antonio.

Snel direct daarna incasseerde West Ham United in de vorm van een tegengoal een volgende dreun. Christian Pulisic ging over het been bij Issa Diop, waarna Willian de penalty verzilverde. Bij het scheiden van de markt voor rust was Chelsea zijn voorsprong echter alweer kwijt. Deze keer bleef de goal van Soucek wél staan: de Tsjech kopte raak uit een corner. Na de hervatting kwam de formatie van Moyes zelfs op voorsprong. Na een zeer knappe actie van uitblinker Jarrod Bowen schoot Antonio raak.

Toch leek een zege voor West Ham andermaal uit te blijven: in de 72ste minuut trof Willian namelijk fraai doel uit een vrije trap, nadat Chelsea het tempo daarvoor al flink had verhoogd. De topploeg gingen hierna op zoek naar de 2-3, maar kregen juist zelf een derde treffer om de oren. Na een loepzuivere counter met hoofdrollen voor Pablo Fornals en Antonio werd eindstation Andriy Yarmolenko bereikt. De Oekraïner rukte op richting het strafschopgebied en maakte het karwei vervolgens fraai af.