TRANSFERUURTJE: Wanbeleid bij Barcelona, PSV laat Milan schrikken

Foto: TRANSFERUURTJE: Wanbeleid bij Barcelona, PSV laat Milan schrikken

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat AC Milan een oogje heeft op een samenwerking met Denzel Dumfries van PSV. De Eindhovenaren zijn echter niet van plan om coronakorting te verlenen op hun vleugelverdediger, zo weten de Italiaanse media. Die schrijven vandaag namelijk dat technisch manager John de Jong liefst 25 miljoen euro wil hebben voor de handtekening van de Oranje-international. En dat is de Rossoneri te gortig. Milan gaat binnenkort om de tafel met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de belangen van Dumfries behartigt, en hoopt dat de roemruchte spelersmakelaar wat van de vraagprijs van de Eindhovenaren af kan knibbelen. De Jong vertelde onlangs nog dat spelers als Dumfries, Donyell Malen en Mohamed Ihattaren in de planning voor volgend seizoen zijn opgenomen. Daar voegde hij wel aan toe: “Al kun je nooit alles vooraf precies voorspellen, omdat onduidelijk is wat andere clubs gaan doen en soms hebben spelers zelf een realistische wens waarbij we proberen om mee te denken.”


Waar Leroy Fer voor een langer verblijf bij Feyenoord heeft gekozen, ziet het ernaar uit dat Eric Botteghin transfervrij gaat vertrekken. De Rotterdammers schotelden de verdediger wel een nieuw contract voor, maar de Braziliaan zei ‘nee’. En volgens het Algemeen Dagblad heeft de traditionele Eredivisie-topclub geen zin in salarisonderhandelingen met Botteghin. De krant stelt dat Feyenoord uitgaat van het principe: het is graag of niet. De stopper hoeft dus geen nieuw voorstel te verwachten en vertrekt definitief, of hij moet zich bedenken en alsnog akkoord gaan met het aanvankelijke voorstel van de Rotterdammers. Technisch directeur Frank Arnesen speurt de transfermarkt al af naar een vervanger en het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Feyenoord Edgar Ié nog een jaartje huurt van het Turkse Trabzonspor. Ook de naam van Kiki Kouyaté van Ligue 2-club Troyes komt vandaag echter bovendrijven: hij zou aangeboden zijn in De Kuip.

Buitenland:

Je kunt toch wel stellen dat FC Barcelona de laatste jaren wanbeleid voert. Er wordt ongelooflijk veel geld uitgegeven op de transfermarkt, die stuk voor stuk niet slagen in het Camp Nou-stadion. Met Antoine Griezmann mogelijk toch wel als het meest prominente voorbeeld. De situatie van de Fransman in Catalonië is behoorlijk schrijnend te noemen. In de wedstrijd tussen Barça en Atlético Madrid (2-2) viel hij vier minuten voor tijd in en oefenmeester Diego Simeone, die de aanvaller onder zijn hoede had in het Wanda Metropolitano zei na het laatste fluitsignaal: “Ik vind dat echt onbegrijpelijk.” Coach Quique Setién van Barcelona verdedigde zijn beslissing echter: “Het is moeilijk om hem erin te brengen zonder het team te destabiliseren.” Een veelzeggende opmerking en volgens France Football speelt er achter de schermen méér. Het magazine claimt namelijk te weten dat voorzitter Josep Maria Bartomeu Griezmann op de transferlijst heeft gezet. En dat kunnen we gerust bizar noemen, omdat Barça een klein jaartje geleden nog 120 miljoen euro betaalde voor de superster…


Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Real Madrid een oogje heeft op de piepjonge middenvelder Eduardo Camavinga van Stade Rennes. Technisch directeur Florian Maurice van de Fransen hoopt echter dat hij De Koninklijke kan dwarsbomen. In gesprek met RMC Sport vertelt hij: “Er is niet gesproken over een vertrek van Camavinga. Er is ook nog geen echte interesse geweest. Ik ben sinds mijn komst hier duidelijk geweest dat Camavinga deel uit zal maken van het project. “Als Real Madrid de 80 miljoen euro voor hem biedt die wordt genoemd, is het antwoord ‘nee’. We willen dat hij blijft en dat hij zich verder ontwikkelt bij Rennes.” De beleidsbepaler vervolgt: “Het is voor mij duidelijk dat deze jongen deel uit moet maken van het project voor aankomend seizoen. We willen met hem door. Dat is ook belangrijk voor hemzelf. Hij is echt een goede jongen en een geweldige speler. Dit zijn gesprekken die we samen moeten voeren. Van onze kant is er geen intentie om hem te laten gaan.”

Griezmann verkopen wanbeleid?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie