Van Seumeren: “De beste voetballer die ik ooit bij Utrecht heb gezien”

Foto: Van Seumeren: “De beste voetballer die ik ooit bij Utrecht heb gezien”

Als De Telegraaf aan Frans van Seumeren vraagt om zijn favoriete FC Utrecht-elftal van de afgelopen vijftig jaar op te stellen, heeft de grootaandeelhouder van de club daar best veel moeite mee: “Ik heb een reservebank nodig. Daar zet ik Jens Toornstra, Dirk Kuyt, Leo van Veen, Jean-Paul de Jong, Mihai Nesu en de veel te jong overleden David di Tommaso op.”

Uiteindelijk kiest Van Seumeren voor het volgende elftal: Hans van Breukelen; Ferdi Vierklau, Johan de Kock, Willem Janssen, Erik Pieters; Jan Wouters, Willem van Hanegem, Kevin Strootman; Gyrano Kerk, Sébastien Haller en Dries Mertens.

Over Strootman zegt hij: “Misschien wel onze beste aankoop ooit. De grote clubs hebben hem bij Sparta over het hoofd gezien. Kevin is een heerlijke voetballer: technisch goed, maar ook een winnaar.” Ook Kerk, die nu nog in de Galgenwaard onder contract staat, krijgt complimenten: “Hier had ook Robbie de Wit kunnen staan, Maar Kerkie is zó geweldig goed, joh. Dat wordt een topvoetballer. Als hij aan de bal komt, brengt hij het hele stadion in beroering. Iedereen weet dat er iets moois gaat gebeuren. Al weet hij volgens mij soms zelf niet wat hij intuïtief doet.”

Géén Kuyt dus in de basis, maar Haller: “Ik had ook voor Dirk Kuyt kunnen kiezen, maar die heeft hier maar maar kort gespeeld. Sébastien hebben we bij Auxerre in de Ligue 2 opgehaald op het moment dat hij niet speelde. Dat hij voor een miljoen of 50 van Frankfurt naar West Ham United ging, zegt alles.” En Dries Mertens is de favoriet van Van Seumeren: “De beste voetballer die ik ooit bij FC Utrecht heb gezien. Daar heb ik zo onvoorstelbaar van genoten. Iedereen dacht dat hij te klein was en bij ons op zijn top zat. Maar inmiddels is hij topscorer aller tijden van Napoli. Onze Driesje.”

Dries Mertens de beste?

  • Ja
  • Nee
258+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie