Ajax-beul klopt concurrent Sociedad en gelooft nog in CL

In de strijd om Europees voetbal heeft Getafe maandagavond goede zaken gedaan. De club uit Madrid, eerder dit seizoen in de Europa League nog te sterk voor Ajax, klopte concurrent Real Sociedad met 2-1.

Real Sociedad begon opvallend genoeg zonder Real Madrid-huurling Martin Ödegaard aan het duel. De Noor werd op de bank gezet en verscheen ondanks het tegenvallende spelverloop ook niet op het veld in het Coliseum Alfonso Perez in Madrid. Wel kwamen spelers als Adnan Januzaj (foto) en Alexander Isak in actie voor de Basken.

Getafe-aanvaller Jaime Mata bezorgde Getafe na twintig minuten de voorsprong door een strafschop te verzilveren. Tien minuten na rust maakte Januzaj nog wel de gelijkmaker, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Opnieuw Mata bezorgde de Ajax-beul de 2-1 zege.

Met 52 punten staat Getafe nu vijfde en heeft zelfs nog kans om een Champions League-ticket te bemachtigen via La Liga. De achterstand op Sevilla bedraagt nu twee punten. Real Sociedad haakt met 47 punten (zevende) voorlopig af voor een Champions League-ticket en moet zelfs oppassen dat het niet ook de Europa League misloopt.

Scoreverloop: 1-0 (20′) Jaime Mata (strafschop), 1-1 (55′) Adnan Januzaj, 2-1 (83′) Jaime Mata