Koeman blikt terug: “Dik 95 kilometer en ik was bekaf”

Foto: Koeman blikt terug: “Dik 95 kilometer en ik was bekaf”

Nederland werd begin deze maand opgeschrikt door het nieuws dat Ronald Koeman met acute hartproblemen was opgenomen in het ziekenhuis. Na een lange fietstocht voelde de bondscoach van Oranje zich niet lekker.

Koeman koos bewust voor de nodige kilometers. “Ja, zeg, ik ga geen rondje fietsen om halverwege koffie te drinken. Buiten kan je heerlijk 1600 calorieën verbranden als je doortrapt. Maar die zondag hadden we wel wat te ver gefietst. Dik 95 kilometer en ik was bekaf. Ik ging op mijn bed zitten en voelde me niet lekker worden. Ik ging douchen, probeerde daarna even te gaan liggen maar voelde pijn in mijn borst”, vertelt hij aan De Telegraaf.

De bondscoach vervolgt: “Bartina (zijn vrouw, red.) belde 112 en in recordtijd stonden die mannen van de ambulance naast me. Je krijgt een infuus, ze sluiten wat dingen aan en onderweg naar het ziekenhuis wisten ze al dat ik een licht infarct in de onderwand van het hart had.”

Hartproblemen zijn niet nieuw in diens familie. Sterker nog: ook broer Erwin moet om die reden een ingreep ondergaan. Of het trainersvak een rol speelt? “Als trainer houd je altijd het gevoel of de vraag wat je nog meer had kunnen doen. Zelfs de dag na een wedstrijd. Als alles lekker loopt blijft het bij gezonde spanning rond wedstrijden. Gaat het slecht bij een club, zoals bij Everton toen, dan zit ik er veel meer mee.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie