NAC heeft duidelijke opdracht voor boze Hyballa

Foto: NAC heeft duidelijke opdracht voor boze Hyballa

NAC Breda moet uiterlijk op 30 juni weer in rustiger vaarwater komen. Directeur Mattijs Manders eist dat de ruzie tussen trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom Van den Abbeele deze maand nog opgelost dient te worden.

Hyballa haalde afgelopen zaterdag in BN/De Stem hard uit naar Van den Abbeele. “Ik ga met beide heren het gesprek aan en hoop dat we er als volwassen mensen uitkomen”, reageert Manders tegenover Omroep Brabant. “Voor 1 juli, als we beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, moet dit opgelost zijn. We willen promoveren en dan is de rest bijzaak. Het is een cliché, maar niemand is groter dan de club. “

Volgens Manders zijn ‘alle mogelijkheden open’. “Maar we gaan dit oplossen.” Op dit moment rekent de directeur nog steeds op een langere samenwerking tussen trainer en technisch manager. “Peter moet Tom ook de kans geven om goede spelers te halen. We zitten in juni en de competitie start naar verwachting in september. Maar spelers halen kan niet onbeperkt. En zeker niet ten koste van alles.”

“Daar is niet altijd begrip voor, want een trainer weet ook dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het resultaat op de korte termijn. De technisch manager werkt vanuit een budget en kan spelers halen, maar moet ook spelers proberen te verkopen. Dat is het businessmodel van een voetbalbedrijf”, aldus Hyballa, die geen ‘andere voetbalvisie’ verwacht tussen beide heren.

Is hij volgend seizoen nog trainer in Breda?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
197+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie