TRANSFERUURTJE: Transferverzoek bij Ajax, Boadu en Stengs denken na

Foto: TRANSFERUURTJE: Transferverzoek bij Ajax, Boadu en Stengs denken na

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax kreeg in de afgelopen winterstop bezoek van een delegatie van Bayern München, dat 20 miljoen euro bood voor de diensten van Sergiño Dest. Directeur voetbalzaken Marc Overmars weigerde, maar Der Rekordmeister is nog altijd geïnteresseerd. En volgens journalist Max Bielefeld van het medium Sky Deutschland heeft de vleugelverdediger onlangs een transferverzoek ingediend bij de clubleiding in de Johan Cruijff ArenA: de international van de Verenigde Staten laat er geen misverstand over bestaan, hij wil naar de Allianz Arena transfereren. Ajax wil niet per se het onderste uit de kan halen, maar het standpunt van Overmars is duidelijk: Dest is pas beschikbaar als de grootmacht uit Beieren voldoet aan de vraagprijs van Ajax van 20 tot 30 miljoen euro. En daar hikt Bayern door de coronacrisis tegenaan.

Myron Boadu denkt dat niet dat Ajax landskampioen was geworden als het coronavirus weg was gebleven, maar zijn eigen AZ. Toch zorgt de spits ook voor goed nieuws in Alkmaar: de kans op een langer verblijf is aanzienlijk toegenomen. In het Algemeen Dagblad vertelt Boadu: “De kans dat ik blijf, is door de crisis wel groter geworden. Ik heb altijd gezegd dat ik een prijs wilde winnen bij AZ en dat is nu nog niet gebeurd vanwege omstandigheden. Ik denk wel dat het echt kán hier. Dan moeten we wel bij elkaar blijven. Als er een paar weggaan, is het momentum misschien wel weg.”

AZ beschikt over veel jonge voetballers die behoorlijk goed in de markt liggen. Daar staat tegenover dat het transferlandschap veranderd is door de coronacrisis: clubs zijn huiveriger om zomaar eventjes meerdere tientallen miljoenen euro’s op tafel te leggen. Oussama Idrissi aast op een transfer, waar Myron Boadu met alle liefde in het AFAS Stadion blijft spelen. Maar hoe zit het eigenlijk met Calvin Stengs? De getalenteerde aanvaller reageert in gesprek met de Volkskrant: “Je hebt ambities, dat weet de club ook. Dat geldt voor veel jongens. Je weet niet hoe de transfermarkt zich ontwikkelt. Er is geen haast, dit is een goede selectie.” Het Europees kampioenschap van de zomer van 2021 speelt geen rol in de beslissing van Stengs: “Daar moet je de keuze niet van laten afhangen. Het moet beter zijn dan AZ, we spelen hier om de prijzen. Met deze selectie doe je dat volgend seizoen ook.”

Buitenland:

Everton gaf in de laatste jaren ongelooflijk veel geld uit op de transfermarkt, maar met het oog op de aankomende zomertransferwindow is de coronacrisis wat dat betreft natuurlijk wel een spelbreker. Director of Football Marcel Brands reageert in De Telegraaf. De beleidsbepaler zegt over de stand van zaken op Goodison Park: “We zitten in de laatste fase van het vernieuwen van de selectie. Enkele spelers uit het verleden met minder perspectief voor Everton proberen we te verkopen. Er is al veel veranderd. We hadden voor deze zomer ook geen transferwindow gepland met vijf of zes grote aankopen. We willen het elftal op twee of drie posities versterken en hebben daarbij geen extreme wensen. We zitten niet meer in de fase van crazy namen.”
Brands vervolgt: “Carlo Ancelotti en de eigenaar staan erachter. In de twee jaar dat we bezig zijn, is de gemiddelde leeftijd omlaag gegaan, is het kapitaal op het veld toegenomen en is de totale waarde van de selectie omhoog gegaan. En we hebben een trainer die de weg naar succes kent. Het is nu alleen even improviseren door corona. Uiteindelijk moeten alle inspanningen tot sportief succes leiden.”

Vertrekt Dest bij Ajax?

  • Dat lijkt me wel
  • Dat lijkt me niet
488+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:14
10+
‘Ajax-terugkeer in de maak’
21:03
8+
Timber krijgt groen licht: “De laatste stap”
20:48
7+
“Haaland zit opgesloten in het systeem van Guardiola”
20:35
53+
Mossou verdedigt Vitesse-besluit: “Wees trots”
20:23
32+
‘Almere City onthult Maduro-standpunt’
20:13
66+
‘Keiharde Vandaag Inside-clash’
20:00
53+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
100+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
135+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
473+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
280+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
42+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
115+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
86+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
131+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
175+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
137+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
835+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
814+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie