Bergwijn loopt heldenrol mis door United-strafschop

In de strijd om een Champions League-ticket heeft Manchester United vrijdagavond goede zaken gedaan. De nummer vijf van de Premier League wist een heldenrol voor Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn te voorkomen: 1-1.

In het Tottenham Hotspur Stadium was de eerste kans voor United. Marcus Rashford stuitte op doelman Hugo Lloris, die vervolgens ook Fred van scoren af wist te houden. De thuisploeg was de eerste 25 minuten nagenoeg ongevaarlijk, maar de eerste serieuze kans was wel direct raak. Bergwijn ging er na een knappe individuele actie vandoor en had de mazzel dat doelman David de Gea niet overtuigend reageerde op zijn harde inzet: 1-0.

Bergwijn was in die fase ongrijpbaar voor de United-defensie. De Nederlander, die zijn derde doelpunt voor Tottenham Hotspur maakte, leverde kort daarna bijna een heerlijke assist op teamgenoot Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan dacht De Gea voor de tweede keer te passeren, maar de Spaanse doelman had ditmaal wel een goede redding in petto.

United probeerde in de tweede helft meer controle op te eisen. Dat leidde aanvankelijk niet tot grote kansen, maar ruim twintig minuten voor tijd leverde dat wel bijna de gelijkmaker op. Het was aan een geweldige reflex van doelman Hugo Lloris te danken dat Anthony Martial niet op het scoreformulier verscheen en dus bleef het lang 0-0 in de Engelse hoofdstad.

In de slotfase wist United de gelijkmaker alsnog tot stand te brengen. Eric Dier trapte onhandig in een actie van Paul Pogba en daardoor mocht de Portugees Bruno Fernandes vanaf elf meter voor de 1-1 tekenen. United dacht er zelfs nog met de winst vandoor te gaan door nóg een strafschop te nemen, maar de VAR ontdekte geen overtreding op diezelfde Fernandes en dus werd de beslissing weer ingetrokken.

Met 46 punten nadert United nummer vier Chelsea voorlopig tot korte afstand, waar Tottenham op slechts 42 punten blijft steken. De strijd om een topvier-klassering blijft echter ongemeen spannend gezien het grote aantal kanshebbers.