Man City krijgt zege in de schoot geworpen door hopeloze David Luiz

Manchester CIty is goed uit de coronabreak gekomen. De nummer twee uit de Premier League rekende woensdagavond bij de hervatting eenvoudig af met Arsenal: 3-0. Bij de bezoekers groeide David Luiz uit tot de schlemiel, terwijl er bij de thuisploeg in de slotfase schrik was om Eric García.

Na een gezamenlijk statement tegen racisme dat alle teams in de Premier League zullen maken, kreeg City al vroeg een kans. Kevin De Bruyne zag zijn schot gepakt worden door Bernd Leno. Arsenal kreeg vervolgens een tik, want Granit Xhaka moest al na acht minuten geblesseerd van het veld. Dani Ceballos verving hem. Even later kon ook voormalig NAC Breda-speler Pablo Marí niet verder en kwam Luiz binnen de lijnen. Het zou voor de verdediger een verschrikkelijke invalbeurt worden.

Richting de rust drong City meer aan. Leno had antwoorden op inzetten van David Silva en Riyad Mahrez, terwijl Raheem Sterling voer het doel vuurde. Vlak voor rust was het alsnog raak voor de thuisploeg. City kwam volledig verdiend op voorsprong, maar dankte bij de 1-0 ook Arsenal-verdediger David Luiz. De Braziliaan zat helemaal mis bij een voorzet van De Bruyne, waarna Sterling de bal oppikte en raak schoot. In de tweede helft werd het nog erger voor Luiz. Hij haalde Mahrez neer, kreeg een rode kaart van scheidsrechter Howard Webb en City mocht aanleggen vanaf elf meter. De Bruyne schoot raak voor 2-0.

Een moment van opwinding was in de slotfase een botsing tussen keeper Ederson Moraes en Eric García na een dieptepass van Arsenal. De verdediger bleef groggy op het veld liggen en het zag er niet goed uit. De Spanjaard werd minutenlang verzorgd en moest uiteindelijk per brancard van het veld. De 19-jarige verdediger werd omringd door de andere spelers van het veld gedragen met een nekbrace om. García was op dat moment wel bij bewustzijn.

Met tien tegen tien maakte City er ook nog 3-0 van na een uitstekende aanval. De thuisploeg sloeg vliegensvlug toe. De ingevallen Sergio Agüero speelde Sterling aan en kreeg de bal weer terug. De Argentijn raakte via Leno de paal, waarna Phil Foden, die ook was ingevallen, in de rebound alsnog raak schoot.