Frenkie eist belangrijke rol op bij winnend Barcelona

FC Barcelona heeft zaterdag geen fout gemaakt bij de hervatting van La Liga. Een bliksemstart bleek de opmars naar een dikverdiende overwinning op Real Mallorca: 0-4.

Ruim een minuut had de lijstaanvoerder van Spanje nodig om de ban te breken. Frenkie de Jong stond aan de basis van de aanval en via Jordi Alba kwam de bal terecht bij Arturo Vidal, die met een kopbal voor de 0-1 tekende. Barcelona bleef na deze treffer domineren en had vrij weinig te dulden van de eilandbewoners.

Slechts sporadisch werd Mallorca gevaarlijk, maar halverwege leidde Barcelona ‘gewoon’ met 0-2. Ook bij de 0-2 wist De Jong een dienende rol op te eisen en het was uiteindelijk Martin Braithwaite die zijn eerste treffer voor de Catalaanse grootmacht maakte. De VAR keek nog wel even naar potentieel hands, maar zag geen aanleiding om in te grijpen.

Barcelona speelde de tweede helft relatief simpel uit en liet zelfs nog kansen op 0-3 liggen. Zo liet Braithwaite nog een grote mogelijkheid onbenut. Hét moment van de avond was echter een veldbetreder en dat mag opvallend worden genoemd gezien de strenge maatregelen omtrent het coronavirus.

In het slotkwartier viel de 0-3 alsnog. Alba ontsnapte nipt aan de buitenspelval van de thuisploeg en maakte het koeltjes af. Lionel Messi stond toen nog niet op het scoreformulier, maar in blessuretijd wist ook de Argentijn zijn doelpunt mee te pikken door de bal via een tegenstander in de bovenhoek te mikken.

Door deze zege komt Barcelona op vijf punten voorsprong van achtervolger Real Madrid. De aartsrivaal speelt zondagavond thuis tegen SD Eibar.

Scoreverloop: 0-1 (2′) Arturo Vidal, 0-2 (37′) Martin Braithwaite, 0-3 (79′) Jordi Alba, 0-4 (90′) Lionel Messi