TRANSFERUURTJE: Meevaller voor Ajax, Advocaat krijgt zijn zin

Foto: TRANSFERUURTJE: Meevaller voor Ajax, Advocaat krijgt zijn zin

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Een jaartje geleden sloten Ajax en Real Madrid al een akkoord over de transfer van Donny van de Beek naar het Estadio Santiago Bernabéu. De middenvelder is echter nog altijd geen speler van De Koninklijke, en Don Balón weet waarom niet. De Spaanse roddelwebsite schrijft namelijk dat het voorzitter Florentino Pérez was die aanklopte bij de Johan Cruijff ArenA, maar misschien was het slim geweest als de president van de Madrilenen oefenmeester Zinédine Zidane eerst geconsulteerd had. Achter de schermen zou de Fransman namelijk nog maar eens hebben gezegd dat hij Van de Beek helemaal niet nodig heeft.

Ajax is nu al een tijdje in onderhandeling met Ryan Gravenberch over een verlenging van zijn contract dat in 2021 afloopt, maar we hebben nog altijd geen witte rook kunnen zien boven de Johan Cruijff ArenA. En dat zorgt natuurlijk voor de nodige speculatie. Volgens de Italiaanse media heeft zaakwaarnemer Mino Raiola zijn cliënt al aangeboden bij de nodige Serie A-clubs, maar Danzell Gravenberch, de broer van de Ajacied, stelt de supporters van de Amsterdammers alvast gerust. In gesprek met RTV Rijnmond vertelt hij namelijk over Ryan: “Hij gaat geen transfer maken.”

Oefenmeester Dick Advocaat heeft de touwtjes stevig in handen bij Feyenoord. De coach heeft achter de schermen aangegeven dat hij Fortuna Sittard-sterspeler Mark Diemers wil hebben en het ziet ernaar uit dat hij zijn zin krijgt. Het AD schrijft: “Feyenoord kan de speler ondanks de crisis betalen en de wens om nog een echte kwaliteitsinjectie te doen op het middenveld en eentje aan de linkerkant voorin, blijft bij Advocaat en Arnesen onveranderd. Diemers is niet gehaald om Feyenoord op sleeptouw te nemen, maar kan volgens de leiding wél een belangrijke rol vervullen. Al komt hij van een kleine club.”

Ondanks de coronacrisis is het toch wel de verwachting dat Bayern München het een en ander gaat doen op de zomerse transfermarkt. Oefenmeester Hansi Flick heeft al een behoorlijk uitgebalanceerde selectie tot zijn beschikking, maar er is ruimte voor verbetering. Voetbal International citeert de coach namelijk over zijn transferwensen: “Als je me naar posities vraagt, dan zou ik zeggen flankspelers. Vleugelverdedigers of buitenspelers die snelheid aan het team toevoegen.” Sergiño Dest is dus zeker nog een optie.

VI schrijft over de wensen van PSV-trainer Roger Schmidt: “De Duitser is in grote lijnen te spreken over de groep waarmee hij in juli aan de slag gaat, maar heeft bij de directie aangegeven dat op twee à drie posities versterking uiteindelijk wenselijk is. Ten eerste ziet hij graag een verdediger komen. Die linie is dunbezet na het afscheid van Daniel Schwaab, daar komt de van AC Milan gehuurde Ricardo Rodríguez nog bij.” Men vervolgt: “De tweede wens van Schmidt betreft het middenveld. De trainer is tot de conclusie gekomen dat de PSV-selectie daar kwaliteit en ervaring tekortkomt. Over de bezetting in het doel, waar PSV bij een vertrek van Zoet nog over Lars Unnerstall en Robbin Ruiter beschikt, is Schmidt nog niet uit.

[b]Buitenland:[/b]

Stefan de Vrij behoort als speler van Internazionale natuurlijk al een tijdje tot de Europese top, maar komende zomer zou hij wellicht nóg een stapje hogerop kunnen zetten. Don Balon weet woensdagochtend immers te melden dat het grote Real Madrid interesse heeft in de oud-Feyenoorder. Het Spaanse medium schrijft dat De Koninklijke gecharmeerd is van de Nederlander.

Het is voor geen enkele voetbalfan meer een verrassing dat FC Barcelona nadrukkelijk hengelt naar de komst van Lautaro Martínez van Internazionale. Willen de Catalanen spijkers met koppen slaan, dan moeten ze echter behoorlijk snel handelen. De Argentijnse goalgetter heeft een transferclausule in zijn contract staan waardoor hij voor het vaste bedrag van 111 miljoen euro mag vertrekken, maar dan moet dit bedrag wel vóór 7 juli op de rekening van de Nerazzurri staan. Daarna mag de Serie A-topclub namelijk zelf een vraagprijs formuleren.

Wat moet Van de Beek doen?

  • Bij Ajax blijven
  • Naar Real
  • Naar United
  • Anders…
805+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
18+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
63+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
15+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
301+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
37+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
168+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
318+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
127+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
367+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
101+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
88+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
417+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
222+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
192+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
545+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
36+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie