Memphis was klaar voor EK: “Ik zou er zeker bij zijn geweest, ik was ready”

Foto: Memphis was klaar voor EK: “Ik zou er zeker bij zijn geweest, ik was ready”

Memphis Depay was woensdagavond te gast bij Beau om te praten over de anti-racisme demonstratie in Rotterdam en sprak ook over zijn maandenlange revalidatie. Volgens de Oranje-aanvaller had hij het EK, dat afhankelijk deze zomer stond gepland, kunnen spelen ondanks de race tegen de klok.

Memphis weet zeker dat hij mee had kunnen doen aan het EK, dat vanwege de corona met een jaar is uitgesteld. “Ik zou erbij zijn geweest, ik was ready geweest”, zegt de speler van Olympique Lyon. “Maar goed, volgend jaar is volgend jaar. Toen het EK werd afgeblazen ben ik op dezelfde voet doorgegaan en niet gestopt met trainen. Hopelijk komt dat nu goed uit, want er komen nog belangrijke wedstrijden aan voor Lyon.”

De 26-jarige aanvaller gaf toe dat hij net na zijn blessure niet naar voetbal op tv kon kijken omdat hem dat pijn deed. Hij begrijpt dat veel mensen zijn revalidatie te snel vonden gaan. “Dat zijn logische reacties als je de protocollen van de specifieke operatie en revalidatie niet kent. Dat gaat in ieder land anders. Daardoor waren er ook reacties dat het te snel ging.”

De ernstige blessure leverde Memphis weinig emotionele momenten op, behalve toen hij met zijn moeder belde. “Toen ik net in het ziekenhuis was na mijn blessure belde mijn moeder en hoorde ik dat ze brak. Toen moest ik zelf ook huilen. Daarna heb ik geen tranen meer gelaten, maar misschien zit dat nog ergens en komt het nog een keer naar buiten.”

Was Memphis topfit geweest al ging het EK door?

  • Ja, blijkbaar wel
  • No way!
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie