Ontslagen Groningen-medewerker: “Dan is het wel heel ernstig”

Foto: Ontslagen Groningen-medewerker: “Dan is het wel heel ernstig”

FC Groningen heeft afscheid genomen van elf medewerkers. Op 11 mei was communicatiemedewerker Bas Kammenga één van de slachtoffers van de reorganisatie bij de Eredivisie-club.

Kammenga kwam na de promotie in 2000 in dienst bij FC Groningen, waar hij de langstzittende medewerker op kantoor was. Zo schreef hij voor de clubwebsite, maakte hij het programmaboekje en ontwikkelde hij zichzelf tot een wandelende encyclopedie. Het bleek niet voldoende om op 11 mei te ontsnappen aan deze maatregel. “Het was een hele bijzonder dag”, zo laat hij weten aan RTV Noord.

“Het werd al snel duidelijk dat het geen leuke dag zou worden. Toch maakte ik me niet direct zorgen om mezelf, wel om de club. Als dit soort maatregelen nodig zijn, dan is het wel heel ernstig, dacht ik bij mezelf”, voegt Kammenga toe. “Dat was aan de ene kant wel een hele schok, maar ik reageerde er toch vrij nuchter op. De lange personeelsdag die ik in het verschiet had, werd toen een hele gekke dag. In algemene zin vond ik het zorgelijk dat de club dus blijkbaar in zo’n situatie zat. Dat ik ontslagen werd nam ik ter kennisgeving aan.”

FC Groningen gaf de communicatiemedewerker een time-out van een week om na te denken over het voorstel. In de tussentijd moet hij afstand nemen van de club, maar verwijten maakt hij niet. “Als medewerkers die al zo lang aan de club verbonden zijn ontslagen worden, dan is de ernst van de situatie wel groot. Ik ben iemand die in scenario’s denkt. Dit scenario zat wel ergens in een vakje, want je weet misschien ergens wel dat er harde keuzes gemaakt moeten worden als de club zoveel geld misloopt door alle coronamaatregelen.”

De juiste reactie?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
214+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie